• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Binali Yıldırım: Bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler

Yeniakit Publisher
2017-03-24 18:47:00 -
Başbakan Binali Yıldırım: Bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler

Başbakan Yıldırım, Adnan Menderes'in idamını hatırlatarak, "İki bakanı ve kendisini idam ettiler. Neden yaptılar? Çünkü bu vesayetçiler, bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler, milletin seçtiğine saygı göstermezler." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 27 Mayıs darbesi ile Adnan Menderes'in idam edildiğini hatırlatarak, "İki bakanı ve kendisini idam ettiler. Neden yaptılar? Çünkü bunlar, bu vesayetçiler, bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler, milletin seçtiğine saygı göstermezler. 27 Mayıs darbesi bunun için oldu. Darbeler hükümetlere yapılmıyor, darbeler millete yapılıyor." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına Isparta ve ilçelerini selamlayarak başlayan Başbakan Yıldırım, Isparta'nın hem istiklal mücadelesinin hem de demokrasi hareketinin şehri olduğunu söyledi.

Bugüne kadar milletin karşısına hep alınları ak çıktıklarını dile getiren Binali Yıldırım, Isparta için bugüne kadar çok iş, eser ürettiklerini, bundan sonra da güzel eserler üreteceklerini belirtti.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır hayali olan şehir hastanesinin açılışını da yapacaklarını aktaran Yıldırım, daha önce Mersin ve Yozgat şehir hastanelerini açtıklarını, diğer illerde de açmaya devam edeceklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Az önce Sağlık Bakanımız söyledi. Bugünlerde milletin iradesine tabi olmayan bazı kesimler, kurtuluşu yalanda dolanda iftirada arıyorlar. İşte şimdi de diyorlar ki; 'Efendim bu kadar lüks, bu kadar muazzam, bu kadar büyük hastane parasız olur mu? Bundan para alacaklar, muayene parayla olacak'. Külliyen yalan, iftira. Biz 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışıyla çalışıyoruz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. 5 kuruş para olmayacak. Diğer hastaneler nasılsa bu da aynen öyle olacak. Şimdiden hastanemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, güzel hizmetlere vesile olmasını Cenabı Hakk'tan niyaz ediyorum.

"Darbeci zihniyet Menderes'i idam etti"

Eski başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının 1950-1960 arasında büyük hizmetler yaptıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

  • "Memlekete büyük eserler bıraktılar ama biliyorsunuz 'hiçbir eser, hiçbir hizmet cezasız kalmaz' derler. İşte bu CHP zihniyeti, bu darbeci zihniyet, Menderes'i, bakanlarını idam etti. O dönemde hepimiz biliyoruz yollar yapıldı, köprüler yapıldı, barajlar, okullar, hastaneler yapıldı, Türkiye'nin ekonomisi büyüdü, refahı arttı. Menderes, 10 yılda Türkiye'yi bir baştan bir başa imar etti ama bütün bu hizmetlerin karşılığı idam oldu. İki bakanı, kendisini idam ettiler. Neden yaptılar? Çünkü bunlar, bu vesayetçiler, bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler. Milletin seçtiğine saygı göstermezler. 27 Mayıs darbesi bunun için oldu."

Binali Yıldırım, darbelerin hükümetlere değil millete yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"27 Mayıs darbesini de millete yaptılar, size yaptılar. Yetmedi, 12 Eylül darbesini de size yaptılar. 28 Şubat'ta genç kızlarımıza neler yaptıklarını gördük. Okulların önünde nasıl başlarından başörtüleri çıkarıp aldıklarını gördük. En son 15 Temmuz alçak darbe girişimini de yine millete yapmak istediler ama bu sefer millet 'dur' dedi. Darbecilere geçit vermediniz. Cumhurbaşkanını onlara vermediniz, başbakanınıza sahip çıktınız, hükümetine sahip çıktınız, bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz. Allah sizden razı olsun. Benim milletimin o gece, 15 Temmuz'da gözünün önüne Menderes geldi, Erbakan geldi, Zorlu geldi, Polatkan geldi. Aynı akıbet olmasın diye gençler, yaşlılar, kadınlar, toplara, tüfeklere göğsünü siper etti. Bu millet hükümetine, geleceğine sahip çıktı. Siz sadece darbeyi önlemediniz. Siz, merhum Menderes'in ruhunu da muazzez ettiniz. Siz sokaklara çıkarak, darbeyi durdurarak esasında 27 Mayıs'ın hesabını sordunuz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23