• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başarı Allah’tandır

Yeniakit Publisher
2017-03-14 05:20:00 -
Başarı Allah’tandır

Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizileriyle adından sıkça söz ettiren TRT yeni dizilerin çekimlerine de başladı. İbrahim Eren; “Başarı Allah’tandır. Allah’tan başka başarıyı verecek de yok. Biz varken bu kadar başarının olmasını da bizim imtihanımız olarak görüyorum” dedi.

HACI YAKIŞIKLI / ANKARATRT Yayın Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren yeni projelerini Akit’e açıkladı. 

- 15 Temmuz görüntülerinizi izledik, o gün TRT’nin önünde silahlar patlarken oradaydınız, ne hissettiniz?

Ben TRT çalışanıyım tabii ki orada olacağım, ölsem de orada öleceğim. Herkes çoluğunu çocuğunu yanına almış, TRT’nin önüne gelmiş. O yüzden gerçekten halkımıza minnet ve şükür duygusunu hissettik. Böyle bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz olduğu için çok şanslıyız. Çünkü sokağa inme duygusunu Cumhurbaşkanımız verdi. Millet kendisini devletin sahibi gibi görmüyordu. Cumhurbaşkanımız sayesinde aldığımız duygu ile ‘devlet bizim, devlet faiz lobisinin değil, devlet sizsiniz’ denildi. O duygu da milleti sokağa döktü. 

- O anlarda neler yaşandı?

Darbeciler, TRT’ye çok erken girdiği için içerideki personelin bir kısmı olayın farkına varamadı. Personelin cep telefonlarını toplamışlar. Stüdyoya DEAŞ’le bir mesele var diye girmişler, personelleri yere yatırıp kelepçelemişler. Böyle yayın yaptılar. Ama o kadar geri kafalılar ki ‘TRT’de bir tane bildiri okundu iş bitti’ sandılar. Gönül isterdi ki o bildiri hiç okunmasın.   
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TARİHE AYKIRI BİR ŞEY YAPMIYORUZ

- Payitaht Abdülhamid dizisi piyasaya fırtına gibi girdi. Bundan sonraki süreç nasıl işler?

Üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Anlatılması çok zor olan ve Osmanlı’nın çöküşüne doğru giden bir dönem. Dizide o dönemi her yönüyle vermeye çalışmak yerine günümüzün ihtiyacı olan mücadele duygusunu vermeye çalıştık. Abdülhamid’in de mücadeleci yönünü ön plana çıkardık. Biz tarihe aykırı bir şey yapmıyoruz, yanlış bir şey de söylemiyoruz. Abdülhamid’in tartışılması o dönemin bilinmesi açısından çok önemli. Günümüz Türkiye’si hangi şartlarda kuruldu? Bir tarihin devamıyız, bunu inkâr etmemek lazım. Biz Abdülhamid’in uzun yıllar yönettiği Osmanlı’nın devamıyız. O günleri iyi tanımamız lazım ki bugünkü düşmanlarımızı bilelim. Halkımız tarafından çok ciddi teveccüh alıyoruz. Bizim için önemli olan milletin beğenisini kazanmasıdır. 

ALLAH’TAN BAŞKA BAŞARIYI VERECEK YOKTUR

-TRT şu anda altın çağını yaşıyor. Bunun temel sebebi nedir?

Başarı Allah’tandır. Allah’tan başka başarıyı verecek de yok. Biz varken bu kadar başarının olmasını da bizim imtihanımız olarak görüyorum. Hadiste dendiği gibi; “Devlet görevlerine talip olmayınız. Talip olursanız onunla baş başa bırakılırsınız. Ancak size bir görev tevdi edilirse Allah ve Resulu yardımcınız olur” ifadesinin olduğunu düşünüyorum. TRT çok kanallı sisteme geçtiğinden beri en çok izlenen döneminde. Biz de elimizden geldiğince iyi işler yapmaya gayret ettik, gayret etmeye devam edeceğiz. 

İki hafta üst üste ikinci oldu

-İzlenme oranları nasıl?

Reytingler açısından cuma çok zor bir gün. Ama ona rağmen reytingde Payitaht Abdülhamid dizisi iki hafta üst üste ikinci oldu. İnşallah bundan sonraki zamanda da birinci oluruz. Bu arada Abdülhamid’le ilgili bir belgesel yapıyoruz. O da uluslararası büyük bir belgesel olacak. Tüm dünyada gösterim planlıyoruz. Dizi oyuncularından da bazı sahneler var içerisinde. 

Yeni sezonda değişiklik var

-Yeni sezonda neler olacak?

Yeni sezonda devam edecek ama ciddi değişiklikler olacak. Artık yeni sezonda Osmanlı’nın kuruluşunu göreceğiz. Osman Bey doğduktan sonra belirli dönemleri atlayıp onun gençliğine geçeceğiz gibi görünüyor. Ertuğrul Bey Osmanlı’nın kuruluşunda hâlâ hayatta olacak. Her ne kadar Osmanlı’yı Osman Bey kuruyor olsa da oradaki akıl Ertuğrul Bey’dir. 

İŞTE TRT’NİN YENİ PROJELERİ

 Kut’ul Amare

 Seydi Beşir Esir Kampı 

 Aliya İzzet Begoviç’in hayatı

 İmam Hatipler ve Tevfik İleri
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23