• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başakşehir'de yapılacak İmam Hatip birilerine battı!

Yeniakit Publisher
2015-03-26 20:39:00 - 2015-03-26 20:57:19

Başakşehir Göçmen Konutları’nda Anadolu Kız İmam Hatip Okulu yapılması çalışmalarında bölge halkının büyük isteğine rağmen bir türlü yol alınamaması, akıllara projeyi kimin veya kimlerin engellemeye çalıştığı sorusunu getiriyor.

İstanbul Başakşehir'de 3 yıl önce tüm izinleri alınarak uygulama aşamasına geçilmesi planlanan Kız İmam Hatip Lisesi tüm uğraşlara rağmen engellenmeye devam ediyor.                                               
Belediye meclis kararı ile CHP gibi partiler de dahil tüm partilerin imzası ile eğitim alanına çevrilen bölgeye kimin hangi gerekçe ile karşı çıktığı ise bilinemiyor.

Göstericilerin inşa edilmesi planlanan İmam Hatip’e hangi gerekçelerle karşı çıktıklarının belli olmuyor oluşu ise, “Acaba ikinci Validebağ provokasyonu mu?” sorularını akıllara getirdi.

Tam olarak ne istediklerini kendilerinin de bilmediği ve mahalle sakini olduklarını iddia eden bir grup, yapılması planlanan okul için tepkilerini AKİT TV mikrofonlarına dile getirdiler.

İlköğretim okulu yapılırsa problem olmayacağını belirten protestocular, yapılması planlanan İmam Hatip’in zaten ilkokul olacağı bilgisinden ne yazık ki mahrumdular.

Tabela dikilmediğini ve kendilerine gerekli belgelerin ulaştırılmadığını bahane eden grup bakın kendilerini bu şekilde savunmaya çalıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akit TV’ye konuşan Başakşehir Mahalle Muhtarı, ‘Okul ile alakalı tüm hukuki süreç yerine getirilmiştir, bu işe karşı çıkmak kanunsuzluktur” dedi.

Basın açıklamasında konuşan Başakşehir İmam Hatip Derneği Başkanıise , “Önümüzdeki dönem 2000 öğrenci açıkta kalınca bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

www.yeniakit.com.tr

 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23