• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başakşehir bayram etti

Yeniakit Publisher
2014-10-07 13:10:00 -
Başakşehir bayram etti

Başakşehir Belediyesi’nce Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu Altı ve Bahçeşehir’de kurulan modern Kurban Satış ve Kesim Alanlarında vatandaşlar bu Bayramı da huzurla geçirdi.

Başakşehir Mobil kesim üniteleri, sıra bekletmeyen randevu sistemi, otopark, ambulans, veteriner, diyetisyen, duş alanı, galoş, bekleme alanları, cafe ve mescidiyle İstanbul’un en modern tesisleri Bayramın ilk günü hareketliydi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bayramın ilk günü Kurban alanlarına gelerek vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma merasiminde; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Başkan Yardımcıları; Yasin Kartoğlu, Murat Şahin, Bedri Sinan Gül, Haluk Dikbaş alanda hazır bulundu.

‘Bayramı, kardeşlik bağlarımı kuvvetlendirmek için fırsat bilelim’

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bayram Namazının ardından beraberindeki heyetle birlikte Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu Altında kurulan Kurban alanına gelerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, alanda basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Başkan Uysal bayram mesajında: “Herkesin Bayramını tebrik ediyorum. Özellikle İslam Dünyası’nda yaşanan sıkıntıları gördükçe Bayramın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Vatandaşımız dostlukları, kardeşliği artırmak için, kırgınlıkların giderilmesi için Bayramı vesile bilmelidir. ”dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başakşehir Kurban Satış ve Kesim alanlarının İstanbul ilçeleri arasında modernliği ile öne geçtiğini vurgulayan Başkan Uysal, alanları anlattı, “Bizler vatandaşımızın Bayram günü sıkıntı yaşamaması için Kurbandan çok önce hazırlıklarımızı tamamladık. Burada hijyenik kesim yerlerimizi hazırladık. Vatandaşımız kesim sıralarını bekleme alanlarında geçirebiliyor, birbiriyle bayramlaşıyor. Kaymakamımız, müftümüz, emniyet müdürümüzle vatandaşımızın yanında olduk. Belediyeler olarak, Kurban Bayramında mahçup olacağımız görüntülere imkân vermemek için vatandaşımıza bu imkânları sunmalıyız.”

Başkan Uysal, 1. Etap Kurban alanının ardından Bahçeşehir Kurban alanına geçerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Başakşehir kurban alanlarında yok yok

26 bin m2’lik geniş bir alanda kurulan Başakşehir Kurban alanlarında vatandaşlar bu senede aldıkları sıra numaralarına göre çağrılarak, beklemeden dini vecibelerini yerine getirdiler.

Vatandaşlar kesim sırası beklerken alana kurulan cafe’de belediyenin ikramı (lokum, soğuk sıcak içecekler, kavurmalı pilav vb.) ikramların tadına baktı, akraba ve komşularıyla bayramlaştı. Mobil kesim ve parçalama ünitelerinde veteriner kontrolünde kesilen kurban etlerini belediye tarafından hazırlanan poşetlerde evlerine götürdü.

Başakşehir Kurban alanlarını tercih eden vatandaşlar alana kurulan İletişim Merkezi’nde dilek, şikâyet, talep ve başvurularını yaptılar. Kurban Bayramı günü alanlarda ayrıca, din görevlisi, diyetisyen de vatandaşların sorularını yanıtladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23