• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani'nin mitinginde İsrail bayrakları!

Yeniakit Publisher
2017-09-17 14:04:00 - 2017-09-17 14:07:12
Barzani'nin mitinginde İsrail bayrakları!

IKBY'nin 25 Eylül'de düzenleyeceği referanduma en büyük destek İsrail'den gelirken, Erbil'de düzenlenen miting ve kutlamalarda İsrail bayrakları asılıyor.

Kuzey Irak Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapmayı amaçladığı referandum için dün bir kutlama yapıldı. Erbil'de yapılan kutlamalara Barzani de katıldı. Kutlamalarda İsrail bayrakları yine dalgalandırıldı.

İsrail neden destekliyor?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önceki gün Irak’ta bağımsız bir Kürt devletini desteklediklerini açıklamıştı. Habertürk, uzmanlara İsrail’in IKBY’ye desteğinin yaratacağı Ortadoğu denklemini sordu. İşte gelen yanıtlar:

Şalom Gazetesi Yazarı Karel Valansi:

"İsrail'in Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına desteği yeni değil. 3 yıl önce, Tel Aviv'de Institute for National Security Studies'in düzenlediği bir toplantıda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu konudaki desteğini, ABD'nin Irak'ın bütünlüğünü korumayı istediğini bilmesine rağmen, açıklamıştı. Tabii burada Hamas konusunda Ankara'ya verilen mesajı da görmezlikten gelmek imkânsız. Öte yandan tek destek İsrail'den de gelmiyor. Suudi Arabistan da Iraklı Kürtlerin referandum taleplerini destekliyor görünüyor. Bu durumu, Türkiye'yi cezalandırma olarak okuyorum. Katar krizinde, Katar tarafını seçen Ankara'yı en acıtacak noktasından vurmaya çalışıyor, yoksa Kürtlerin geleceği için pek endişelendiğinden değil. İsrail kurulacak bir Kürt devletini ekonomik ve stratejik açıdan doğal bir müttefik görüyor. Ancak Türkiye ile ilişkilerini yeni rayına koymaya başlayan İsrail, Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan böyle bir konuda Ankara ile ters gitmeyi göze alır mı? Asıl sorulması gereken soru burada."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23