• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani'den tarihi itiraf!

Yeniakit Publisher
2017-11-08 16:07:00 -
Barzani'den tarihi itiraf!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığından Ekim ayı sonu itibariyle ayrılan Mesut Barzani, ABD’ye yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Mesut Barzani, ABD’ye yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Barzani, Newsweek dergisiyle yaptığı mülakat sırasında, “Irak güçleri, Kerkük’e ABD ve İngiltere’nin bilgisi dahilinde girdi” dedi.

Barzani, Newsweek dergisiyle yaptığı mülakat sırasında, “Irak güçleri, Kerkük’e ABD ve İngiltere’nin bilgisi dahilinde girdi” dedi.

REFERANDUMUN ZAMANI DOĞRUYDU

Barzani’ye yakın Rudaw İngilizce’ye göre, Mesut Barzani, Kürt bölgesinde 25 Eylül’de düzenlenen bağımsızlık referandumunun zamanlanmasının doğru bir zamanlama olduğunu savundu ve referandumu “başarı” olarak niteledi.

REFERANDUM KOMPLOYU ÖRTMEK İÇİN KULLANILDI

Irak güçlerinin Kerkük operasyonu sırasında girdikleri bölgelerde önceden var olan “demografi ve durumu değiştirme planını”uyguladıklarını öne süren Barzani, “referandumun ise söz konusu planı ve komployu örtmek için kullanıldığını” söyledi.

ABD VE İNGİLTERE'NİN HABERİ VARDI

Newsweek’in, ABD’nin Bağdat’ın Kerkük ve Kürtlerin elindeki diğer bölgelere girme planını onayladığına inanıp inanmadığını sorması üzerine Barzani “Evet, Kerkük’ü alma operasyonu, ABD ve Britanyalı yetkililerin bilgisi dahilinde İranlıların liderliğinde gerçekleştiğine inanıyoruz” karşılığını verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23