• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani’ci CHP’li

Yeniakit Publisher
2017-10-17 07:49:00 -
Barzani’ci CHP’li

“Ailecek HDP’ye oy verdik” diyen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik Barzani’nin kanalı Rudaw TV’de Türkiye düşmanlığı yaptı.

BURAK BATTAL / İSTANBULCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanlığının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Murat Özçelik, IKBY’nin gayri meşru referandumuyla ilgili Barzani’nin kanalı Rudaw TV’de gari meşru referandumu destekledi. 

REFERANDUMA SAYGI İSTEDİ

Hukuksuz referandumu savunan Özçelik, AK Parti ve MHP’nin iç siyaset kaygısıyla hareket ettiğini savunarak, yanı başımızdaki devlet kurma operasyonuna saygı duyulması gerektiğini söyledi. Özçelik, “AK Parti ve MHP içinde bu söylemle oy devşirebileceğini düşünenler var. Ben de açıkça şunu söylüyorum: Bu başkanlık seçimlerine giden süreçte, şimdi böyle konuşan, halka tam doğruları ifade etmeyen partilerin aleyhine çalışacaktır. Bunlar oylarında bir artış sağlayamayacaklardır” şeklinde konuştu. Referanduma verilen tepkilerin AK Parti’nin propagandası olduğunu ileri süren Özçelik, şunları dile getirdi: “Bu bir AK Parti propagandasıdır, altını çizerek söylüyorum. CHP tek başına çıkıp ‘Referandum, aman ha mahvolduk’ dememiştir. Bunu kim dedi? Bunu diyen Devlet Bahçeli’dir ve maalesef onun dediğinin peşinden giden AK Parti’dir. Dolayısıyla CHP’yi bunun müsebbibiymiş gibi göstermeyin. Evet, Türk halkında belli kesimlerde, bu referandum neticesinde bağımsızlık elde ederlerse Türkiye içinde ne olur endişesi duyan olmuş mudur, olmuştur. Ama burada Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani bizim düşmanımız değil.”

GÜNEYDOĞU, K.KÜRDİSTAN!

Halen CHP üyeliği devam eden Murat Özçelik, Barzani’nin televizyon kanalı Rudaw spikerinin Güneydoğu Anadolu bölgemizi “Kuzey Kürdistan” olarak tanımlamasına karşılık, “Türkiye’dekiler Kuzey Kürdistan söylemine çok kızıyor” demesi büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medya üzerinden Özçelik’e tepki gösteren vatandaşlar, “Türkiye’dekiler çok kızıyormuş, sen kızmıyor musun? Sen nasıl tanımlıyorsun Güneydoğu Anadolu’yu?” dediler. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTIK

Türkiye’nin demokrasiden giderek uzaklaştığını savunan CHP’li Murat Özçelik, Türkiye ile İran arasında yaşanan yakınlaşmanın yanlış olduğunu iddia ederek, “Bu kısa vadeli bir harekettir. Bu fazla uzun sürmez. Türkiye Cumhuriyeti öyle Şiileri tutayım, Sünnilerden yana olayım demeyecektir. İran’ın kendi reel politik çıkarı için, belli zamanlarda Türkiye’yi göstererek, ‘birlikte bu işi yapıyoruz’ çabaları da akamete uğrayacaktır” şeklinde konuştu. 

AİLECEK HDP’YE OY VERMİŞLERDİ

Murat Özçelik, Dışişleri Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulunurken aniden emekliye ayrılıp, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu. “Amerika’nın partneri CHP’dir” diyen Özçelik, danışman olarak atandıktan bir ay sonra genel başkan yardımcısı yapıldı. Özçelik’in 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrası “Ailecek HDP’ye oy verdik” açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23