• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani sonunda bunu da yaptı

Yeniakit Publisher
2017-09-16 08:19:00 - 2017-09-16 10:58:28
Barzani sonunda bunu da yaptı

ABD ile İsrail, Suriye ve Irak’ın parçalanmasıyla sonuçlanacak harita için 3,5 milyon insanı yerinden ederek, korkunç bir insansızlaştırma projesi uyguluyor.

BD ile İsrail, Türkiye’nin yanıbaşında Irak ve Suriye’nin parçalanmasıyla sonuçlanacak harita için 3,5 milyon insanı yerinden etti. İsrail’e ‘vadedilmiş toprakları’ kazandıracak kirli plan uğruna hiçbir eylemden kaçınmayan Amerikan ordusu ve istihbaratı, Irak ve Suriye’de büyük bir kıyıma imza attı. İsrail’in güvenlik çıkarları için hazırlanmış projeyle Hakkari-Hatay hattının ‘öteki tarafı’ insansızlaştırıldı. Türkmen ve Araplardan arındılmış koridoru tamamıyla denetim altına almak isteyen Tel Aviv, istila yolunda atılan her adımı ‘yeni harita’ya endeksledi. Vadedilmiş topraklar amacına uygun olarak İsrail’den Kuzey Irak’a kadar bütün bu kuşaktaki Müslüman Türkmen ve Araplar, hatta bazı Hristiyan gruplar ya öldürüldü ya evlerinden sürüldü ya da silah zoruyla baskılandı. Tek tek harabeye çevrilen şehirlerin kadim sakinleri yurtlarına bir daha dönemedi.

TEL AVİV’İN İNSANSIZ KUŞAK PROJESİ

Tel Aviv çıkarları doğrultusunda Irak’ı işgal eden ABD, bu süreçte 1 milyonu aşkın Müslüman’ı öldürdü. 1991’deki ilk işgal sonrası Kuzey Irak’ı özerkleştiren Washington, 2003 yılında tümüyle çöktüğü ülkede nüfus oyunlarını hızlandırdı. Binlerce yıldır birarada yaşayan halklar birbirinden koparıldı, kadim kentler talan edildi, sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da ‘insansız kuşak oluşturma’ projesinden nasibini aldı. 2003’ten beri Irak’ta her türlü istilaya imza atan işgalciler, iç savaş cenderesindeki Suriye’de ise 2014 yılından itibaren sahne aldı. Savaşın başladığı 2011 Mart’ından bu yana 700 bini aşkın insanın öldüğü ülkede 6 milyon Suriyeli, başka ülkelere göç ederek ‘sığınmacı’ oldu, 13 milyonu ise ülke içinde başka şehirlere göç etti.

YA ZORUNLU GÖÇ YA İSKAN

Suriye ve Irak için özel tasarlanmış ‘DEAŞ’ın 2014’te devreye sokulmasıyla birlikte Türkiye’nin güney hattı boyunca yeni bir demografik planın fitili ateşlendi. Vahşet sahneleriyle dünya kamuoyunda şeytanlaştırılan DEAŞ’a birçok kent ‘anahtar teslim’ bırakıldı. Planlanan nüfus oyunları doğrultusunda yoğun miktarda göçe sahne olan bölgede insanlar, ‘sonradan PKK’ya verilmek üzere’ DEAŞ’a teslim edilen toprakların bir bir ABD destekli teröristlere devredildiğine şahit oldu. Kuzey Irak’ta Barzani yönetimindeki Peşmerge güçleri, Suriye kuzeyinde ise ABD tarafından bölgeye yerleştirilen PKK/PYD, Türkmen ve Arap nüfusa uygulanan zorunlu göçün ana uygulayıcıları oldu. PKK il ve ilçeleri silah zoruyla boşaltırken, Barzani ise daha çok ‘Kürtlerin iskanıyla çoğunluk oluşturma’ taktiğini benimsedi. Kerkük’te Türkmenler lehine olan nüfus, dışarıdan 600 bin kişinin getirilmesiyle değişti. DEAŞ işgali öncesi 2,5 milyon insanın yaşadığı Musul’un nüfusu da 100 bine kadar düştü. 550 bin kişilik Türkmen kenti Tel Afer’de ise sadece 15 bin insan kaldı. 850 binlik Rakka, işgal sonrası 30 bine, 600 binlik Deyrizor ise 65 bine indi. Suriye’nin kuzeyinde Haseke, Ayn el-Arab ve Tel Abyad da aynı akıbetten nasibini aldı. BM verilerine göre halen 1 milyon 400 bini aşkın Iraklı, yurtlarından koparıldı ve tüm hakları ellerinden alındı. Suriye’de aynı amaç uğruna yurtlarını terke mecbur bırakılan sivil sayısı ise 2 milyon oldu. Yani ‘Kürdistan devleti’ adı altında ABD ve İsrail’e göbekten bağlı çalışacak yapı için 3,5 milyon insan tereddütsüz feda edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

EVLERİ BİLE TALAN EDİLDİ

Irak’ın işgaliyle başlayan ‘koridor oluşturma’ faaliyeti kapsamında Türkmen ve Arap nüfusun ağırlıkta olduğu 150 bin kilometrekare, Mesud Barzani ve PKK eliyle işgal edildi. Türkmen ve Araplar, Kuzey Irak ve Suriye’nin doğusu ile kuzeyindeki 7 büyük ilin yanında yüzlerce yerleşim merkezinden silah zoruyla göç ettirildi. Demografik yapının tamamen değiştiği bölge, Fırat ve Dicle nehirleri arasında İsrail’in vadedilmiş topraklarında ikame edildi. Irak Anayasası’nın yeniden yazıldığı 2005 yılında tüm tarafların ittifakıyla kabul edilen ve ‘savaş sonucu yutlarından göçmek zorunda kalan sivillerin döndüklerinde evlerine yeniden sahip olmasını’ hükme bağlayan 140. madde, Celal Talabani ve Mesud Barzani tarafından yok sayıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23