• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani Kobani için Türkiye'ye teşekkür etti

Yeniakit Publisher
2015-01-26 22:35:00 - 2015-01-26 22:39:29
Barzani Kobani için Türkiye'ye teşekkür etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kobani'nin kurtarılmasında oynadığı rol nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti.

Barzani, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılması nedeniyle IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajında, destekçi Peşmerge güçlerinin "savaşçılara" yardım götürmesi için sınırlarının kullanılmasına izin veren Türkiye'ye teşekkür ederek, "Kendi adıma ve Kürdistan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Destekçi Peşmerge güçlerinin Kobani'deki savaşçılara yardımcı olmak için gitmesine izin verdi. Koalisyon güçlerine de sürekli hava operasyonları için teşekkür ediyorum. Bu yardımların zaferin elde edilmesindeki rolü büyüktür" dedi.

Kobani'nin kurtarıldığı haberinin kendilerine ulaştığını belirten Barzani, şunları söyledi:

"Bugün direnen Kobani'nin özgürleştirildiği haberini aldık. Bu haber bütün Kürdistanlıların ve özgürlük yanlılarının gönlünü şad etmiştir. Bu büyük zafer için bütün Kürdistan halkını kutluyorum. Bu zafer, bütün Kürdistan halkınındır"

Barzani,1500 kilometrelik sınır boyunca "yırtıcı" terörist örgüte karşı durduklarına ve onu bozguna uğrattıklarına vurgu yaparak, "Kobani'deki kahraman savaşçıların ve Peşmerge güçlerinin kardeşlerimize desteğini çok değerli görüyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

"Birkaç köy, mahalle ile şehrin elden gitmesi yenilgi değildir. Asıl yenilgi kalıcı iradenin ve direnişin kaybolmasıdır" diyen Barzani, "Kahraman Kobani, işte bu nedenle düşmedi. Çünkü iradesi kırılmadı ve direndi. Kobani düşmeyecek ve başı dik bir şekilde kalacak" değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barzani sözlerine şöyle devam etti:

"Topraklarımız ve milletimiz için kurban vermek büyük bir şereftir. Halkımız teröristlere karşı verdiği mücadelede sayısız kurban vererek tarifsiz bir kahramanlık sergilemiştir. Kürdistan bölgesinden Zerevan'ın Kobani'de, Rojava'dan olan Neçirvan'ın ise Aski Musul'daki şehadet haberini aynı günde aldık. Bu Kürtlerin kardeşliğinin, birliğinin ve beraberliğinin en somut göstergesidir. Bütün Kürdistan halkı ortak bir amaç için savaşıyor."

AA

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23