• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani: İki düşmanım var

Yeniakit Publisher
2014-12-18 11:08:00 - 2014-12-18 11:28:22
Barzani: İki düşmanım var

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, tehdit altında olduğunu ancak ölmekten korkmadığını ve vatan için her an ölmeye hazır olduğunu söyledi.

El- Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, tehdit altında olduğunu belirten Mesut Barzani, iki düşmanının olduğunu söyledi. Barzani, “Kürt milletine düşman herkes benim düşmanımdır. Yine insanlık düşmanı her kişi de benim düşmanımdır” dedi.

Barzani, topraklarının yüzde 90’ının Peşmerge Güçleri’nin kontrolünde olduğunu, sadece Şengal’in (Sincar) bunun dışında kaldığını belirterek, “Kürdistan’ın bir karış toprağı bile IŞİD’e bırakılmayacak” dedi. 1991’deki başkaldırıdan bu yana IŞİD’le savaşın ilk olduğunu belirten Barzani, bu savaşa hazırlıksız yakalanmalarının sebebinin tecrübeli peşmergelerin emekli olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Barzani, “IŞİD Irak Ordusu’ndan bin 700 zırhlı aracı ele geçirdi.  Toplar ve silahlar hariç. Bunlar savaşın ilk gününden bu yana peşmerge için sorun oldu. IŞİD, patlayıcı ve kanas silah yönünden de güçlü” diye konuştu.

Peşmergeye Batılı ülkelerden yapılan silah yardımları için ise Barzani, “Peşmergeye yapılan yardımlar yeterli değil. Peşmerge gibi savaşacak başka bir güç yok. Diyebilirim ki peşmerge mucizevi şeyler yapıyor” dedi.  Barzani, Kerkük’ün bir Kürdistan ili olduğunu ve Kürdistan kimliğine sahip olduğunu söyledi. Kerkük sorununun çözümünde halkın iradesinin belirleyici olması gerektiğini ifade eden Barzani, ili koruduklarını ancak çekilmeye kalkarlarsa IŞİD’in birkaç saat içinde burayı ele geçireceğini dile getirdi.

İran’ın savaştaki rolüne de değinen Barzani, “İran’ın herhangi bir askeri gücü burada yok. Sadece askeri danışmanlar var ki onların da görevi diğer yabancı ülkelerle aynı” dedi.

Barzani, bazı Arap ülkelerinin de kendilerine yardım ettiğini ancak ayrıntı veremeyeceğini ifade etti ve Kobani’ye peşmergenin geçişine izin verdiği için de Türkiye’ye teşekkür ettiklerini söyledi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23