• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Barış müzakereleri Rumların son şansı’

Yeniakit Publisher
2016-07-27 08:13:00 - 2016-07-27 08:13:47
‘Barış müzakereleri Rumların son şansı’

Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs’la ilgili yürütülen barış müzakereleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek Rum kesimini sert bir dille uyardı: “Barış müzakereleri devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk tarafı da tüm samimiyetiyle yapıcı davranıyor. Her seferinde ‘barışalım, beraber yaşayalım’ deyip oyunbozanlık yapan Rum tarafının son şansıdır. Bu şansı da iyi değerlendirmelerini tavsiye ederiz” dedi.

RAMAZAN ALKAN / ANKARAYıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Özgürgün’ün ilk resmi yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye, anavatana yaptığını ifade eden Yıldırım, “Kıbrıs-Türkiye ilişkilerini tek cümleyle özetlersek Türkiye’de ne varsa Kıbrıs’ta da o olacak. İşin özeti budur. Dolayısıyla Türkiye kalkındıkça, büyüdükçe KKTC de büyümeye, kalkınmaya devam edecek. Sevinç ve tasada birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin, bulunduğu yerde kalacağını çünkü adanın güvenliğini sağladığını vurgulayan Yıldırım, “Sadece Kıbrıs Türk tarafı değil adanın tamamında huzur ve güvenliği sağlamakla meşguller” dedi. Barış müzakerelerinde bu yıl, nihai bir anlaşma sağlanabilme ihtimalinin sorulması üzerine Yıldırım, “Barış müzakereleri devam ediyor, varsın devam etsin. Ama biz her zaman yapıcı tarafta olduk. Kuzey Kıbrıs Türk tarafı da tüm samimiyetiyle yapıcı davranıyor. Bu aslında, her seferinde ‘barışalım, beraber yaşayalım’ deyip oyunbozanlık yapan Rum tarafının son şansıdır. Bu şansı da iyi değerlendirmelerini tavsiye ederiz” diye konuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23