• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baransu’ya Kumpas’tan tutuklama

Yeniakit Publisher
2015-03-03 07:58:00 - 2015-03-03 07:58:34
Baransu’ya Kumpas’tan tutuklama

“Balyoz Planı” davasında yargılanan bazı sanıklara ‘’kumpas’’ kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevkedilen tetikçi Taraf’ın yazarı Mehmet Baransu tutuklandı.

İSTANBUL - “Balyoz Planı” davasında yargılanan bazı sanıklara ‘’kumpas’’ kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen tetikçi Taraf’ın yazarı Mehmet Baransu tutuklandı.

İstanbul’da önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Baransu’nun, emniyetteki işlemleri yaklaşık  6 saat sürdü. İşlemlerinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Baransu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Baransu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, “Balyoz Planı” davasında yargılanan bazı sanıklara ‘’kumpas’’ kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, savcılık ifadesi alınmadan dosya üzerinden tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Baransu, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek”, “Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgeleri temin etme”, “Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlarından sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanmasının ardından tutuklandı.

SAHTE SUÇ DELİLLERİ ÜRETMİŞLER

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, 27 Aralık 2013’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruyla “emekli ve muvazzaf Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yargılandığı Ergenekon ve Balyoz davalarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alacak şekilde sahtecilik yapıldığı ve suç delilleri üretildiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş bunun üzerine soruşturmalar başlatılmıştı.

SORUŞTURMA MAĞDUR İFADELERİ ÜZERİNE BAŞLAMIŞTI

Bu kapsamda savcılıkça mağdur olduğunu iddia edenlerin ifadelerine başvurulmuş, ayrı yürütülen “Balyoz Planı” davasında yargılanan bazı sanıklara “kumpas” kurulduğu iddiasına ilişkin soruşturmada da emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Albay Dursun Çiçek “müşteki” olarak ifade vermişti. Mehmet Baransu bu soruşturmada ifadesi alınan ve tutuklanan ilk şüpheli oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23