• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Balkanlarda İslam: Miadı Dolmayan Umut"

Yeniakit Publisher
2016-06-27 19:01:00 - 2018-05-15 18:18:00
"Balkanlarda İslam: Miadı Dolmayan Umut"

Başkent Ankara'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan "Balkanlarda İslam: Miadı Dolmayan Umut" adlı kitabın tanıtım programı düzenlendi.

Ankara'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan "Balkanlarda İslam: Miadı Dolmayan Umut" adlı kitabın tanıtım programı düzenlendi.

Balkan ülkelerinden gerçekleşen yoğun katılımla yapılan kitap tanıtımında TİKA Başkanı Sayın Serdar Çam'ın konuşmaları ile başladı.

TİKA Başkanı Serdar Çam yaptığı konuşmada "Beraberce ve çeşitlilikler içinde yaşama kültürünü dünyaya Balkanlar öğretti. Balkanların etkisi dünyada azaldı ki yaşanan çatışmalar artmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Ankara'da düzenlenen Programa Makedonya'dan, Kosova'da, Karadağ'dan ve diğer Balkan ülkelerinden katılım gerçekleşti. Çok sayıda Milletvekili, İslam Birliği Başkanları, Bilim Adamları, gazeteciler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Makedonya'dan ise programa Devlet Bakanı Furkan Çako, İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim ve Genel Sekretei Kemal Nazım, Çayır Belediye Başkanı İzet Mecliti ve yardımcısı Süleyman Baki, Vizyon Üniversitesi Rektörü Fadıl Hoca ve Yardımcısı Mensur Nuredin yer aldı. Ayrıca buluşmaya Kuran-ı Kerim'i Makedoncaya tercüme eden Hasan Cilo da katıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Balkanlarda Geçmişten Günümüze Doğal ve Kurgusal Kimlikler Paneli' Prof. Dr. Mustafa İsen moderatörlüğünde gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balkanlarda İslam Programında konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Endülüs, Maveraünnehir, Balkanlar medeniyet havzaları birbirine çok benziyor. İslam; Balkanları daha büyük istila ve saldırılardan kurtarmış, korumuştur. Balkan İslamının en önemli özelliklerinden biri "hadari-şehirli" olmasıdır." dedi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Balkanlarda İslam Programı kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, konuşmasıdna "Türkiye, TİKA vasıtası ile gerçekleştirdiği yardımlarla dünyanın ortak vicdanı oldu. Biz Balkanlara kutlu bir sıfatla hitap ediyoruz, Evlad-ı Fatihan diyoruz. Türkiye, TİKA ile gelişmemişlik gibi kavramlarla horlanan mazlum ve mağdurların yanında duruyor" sözlerine yer verdi.

Türkiye Veysi Kaynak'ın yaptığı konuşmanın ardından tamamlanan Balkanlarda İslam Kitabı Tanıtım Programının ardından katılımcılara İftar yemeği ikram edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23