• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Balı ateşe tutunca yanıyorsa....

Yeniakit Publisher
2017-03-23 12:05:00 -
Balı ateşe tutunca yanıyorsa....

Sağlığımız ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için en önemli besinlerden birisi bal.

Bal içinde bulunan bileşenlerle oldukça faydalıdır. çok etkili antioksidanlar içeren bal  içinde bulundurduğu vitaminlerle vücudumuza özelliklede bağışıklık sistemimize büyük katkılar sağlar.
 
Katkı maddesi olarak kabul edilen glikoz, şeker ve mısır şurubu balın içinde bulunuyorsa bu durumdan balın saf olmadığını anlayabilirsiniz.
 
İşte hakiki balı anlamanın kısa ve basit yöntemleri…

Akışkanlığı önemli bir ipucu 
 
Gerçek ve sahte balı ayırmanın en kolay yollarından bir tanesi akışkanlık testidir. Balı kavanozdan kâseye dökmeyi deneyin ve akışını izleyin. Eğer balınız kesik kesik akıyorsa sahte, akışkan ve kesintisiz şekilde akıyorsa hakiki bal tüketiyorsunuz demektir.

Keçeli kalem testi
 
Bal testi yaparken bir parça balı parmağınızın ucuyla alıp en geniş tırnağınızın üzerine bırakın. Tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekledikten sonra elinize bir keçeli kalem alın.

Eğer kalem yazmaya devam ediyorsa bu durumda bal gerçek baldır. Eğer yazmıyor dağılıp gidiyor ya da hiç görünmüyorsa sahte baldır.

Balı ateş testine tabii tutun:
 
Gerçek balı anlamanın en pratik ve basit yollarından bir diğeri de ateş testidir. Tahtta kaşık yardımıyla bir miktar bal alın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Balı aldıktan sonra kaşığın altına çakmağı tutarak ateş testine tabii tutun. Eğer bal ateşle temas edip yanmaya başladıysa kesinlikle sahtedir. Gerçek bal ise ateşte değse herhangi bir yanma belirtisi göstermez.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23