• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlıktan Topkapı Sarayı açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-09-26 21:27:00 -
Bakanlıktan Topkapı Sarayı açıklaması

"Topkapı Sarayı'nda çökme riski" iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, tarihi sarayda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bazı basın yayın organlarındaki "Topkapı Sarayı'nda çökme riski" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Topkapı Sarayı Hazine Dairesi'nin restorasyonuna 9 Ekim 2015'te fiilen başlandığı hatırlatılarak, "Çatlaklara ve ayrıklara neden olduğu düşünülen zemin oturmaları sebeplerinin tam teşhis edilebilmesi için zemin ve duvar ölçümleri yaptırılmıştır. Söz konusu çalışmalar sonucunda yapının ve bulunduğu zeminin güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır." ifadesine yer verildi.

'HASAR ZEMİN KAYNAKLI'

Açıklamada ayrıca, metodolojik sıralamada, sorunun tespitine yönelik zeminsel etkilerin daha ağır bastığı, yakın zamanda da bölgede oluşan istinat duvarlarındaki yıkılmaların zemin kaynaklı olduğu görüşü kabul edildiği bildirildi.

'ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu inceleme ve raporlar doğrultusunda ilgili Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasından sonra restorasyon ve yapısal güçlendirme çalışmalarına devam edileceği belirtilerek, güçlendirme çalışmaları dışında teşhir-tanzim projesine yönelik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23