• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlık uyardı: O ilaçlar ölüme yol açıyor!

Yeniakit Publisher
2017-09-21 17:47:00 -
Bakanlık uyardı: O ilaçlar ölüme yol açıyor!

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK), piyasaya sürülen 73 sahte-kaçak ürün sürüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın halkın sağlığı açısından ciddi rahatsızlıklara yol açan sahte ve kaçak ürünlerle mücadelesi tam gaz devam ediyor. AA muhabirinin bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, TİTCK’in yaptığı denetimde 73 çeşit sahte-kaçak ürün (ruhsatsız ilaç) saptandı.

Ürünleri ilaç gibi yansıtarak piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Bahsedilen ürünler, rutin denetimler, tüketici şikayetleri ve gelen istihbaratlar sonucu anlaşıldı.

Denetimlerde bazı ürünlerin ambalajının üzerinde bildirilenin aksine ilaç etken madde içermediği, tedavi edici özelliğe sahip olmadığı nitelendirildi.

Hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınan tesislerde üretilip yine bakanlık tarafından verilen ruhsat sonrası piyasaya sürüldüğü sırada kaçak yollarla Türkiye’ye sokulan bu tarz ürünlerin izin ve ruhsatı yok.

Bu ürünlerde yüksek oranda bulunan etken maddeler, kullananlarda ölüm gibi ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Üstelik bu ürünlerin koşulları, saklama ve dağıtım şartları hakkında da edinilmiş bilgi yok. TİTCK bu tarz ürünlerin satış ve tanıtımını yapan 724 intermet sitesine kepenk indirdi. Sahte ürünler ise toplatılıp imha ettiriliyor.

ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23