• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

Yeniakit Publisher
2014-11-24 22:00:00 -
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

Görev yapan 860 bin öğretmenin 457 bini AK Parti hükümetleri döneminde atandı, ocak ayında 15 bin öğretmen daha atanacak. 

BAŞBAKAN'IN TUNCELİ ZİYARETİ

Başbakan'ın Tunceli ziyareti önemliydi. Önemli sonuçları da olacak. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir.

ÖCALAN'I ZOR DURUMDA BIRAKTILAR

Hiçbir gazete sayın Demirtaş'ın 1,5 ay boyunca nerede olduğunu merak etmedi. Biz neler olduğunu iyi biliyoruz. Sahici olun, kendiniz olun. Çözüm sürecini tıkayacak hiçbir şey yapmayın. Söylenenler Hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğiniz de hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor, hayır biz kurumsal olarak bunlar olabilir, üzerinde çalışalım diyoruz. İkincisi Öcalan'ın bile talep etmediği Öcalan'la hükümet olarak görüşmediğimiz, MİT'in bu görüşmeleri yaptığı bilindiği halde onun taleplerinin dışında bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz? 

Hükümet çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kamu güvenliğini bozacak eşkiyalığa karşıyız. 

EDİRNE'DEKİ SİNAGOG

- (Edirne'deki Sinagog'un restore edilmesi) Sinagog'u restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu düşünmedik. Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Hissi davranmıştır."

YARGITAY BAŞKANI'NIN SÖZLERİ

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklamalarına ilişkin, "Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi adına bir açıklama yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Sayın Adalet Bakanımız da herhalde bu konuda bir açıklama yapabilir" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23