• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Yılmaz: TSK, YPG mevzilerini vuruyor

Yeniakit Publisher
2016-02-15 00:38:00 -
Bakan Yılmaz: TSK, YPG mevzilerini vuruyor

TSK, YPG mevzilerinden gelen ateş üzerine bugün de bombardımana devam etti. Milli Savunma Bakanı, Suriye'deki 4 PYD hedefinin Kilis'ten vurulduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre, 2 günde 50 ayrı hedefe 100 topçu ateşi yapıldı.

Suriye'nin kuzeyindeki YPG güçlerine yönelik bombardıman bugün de sürdü.Türk Silahlı Kuvvetleri'nden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Askeri kaynaklar, YPG mevzilerinden ateşe karşılık verildiğini duyurdu. Fırtına obüsleriyle özellikle Minnag Hava Üssü yakınlarındaki YPG mevzileri vuruldu. 

2 GÜNDE 100 TOPÇU ATEŞİ

Edinilen bilgiye göre iki günde yaklaşık 100 topçu ateşi ile 50 ayrı hedef vuruldu.

TSK'nın ateşinde iki YPG militanının öldüğü de ileri sürüldü.

Güvenlik kaynakları tacizler devam ettikçe bombardımanın da süreceği bilgisini paylaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İSMET YILMAZ: 4 HEDEF KİLİS'TEN VURULDU

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'deki 4 PYD hedefinin de Kilis'ten vurulduğunu açıkladı.

Bakan Yılmaz'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgesine, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı ve Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı, fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz.

PYD'nin her alan kazanması Türkiye'ye ilave göç demektir. Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasadışı göç, gerek Türkiye'nin gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız, göçe de teşvik edersiniz. Türkiye 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa, Türkiye buna gerekli karşılığı verir."

KİLİS'TE 3 KİŞİ YAKALANDI

Kilis'te de PYD mensubu olduğu değerlendirilen 3 kişinin yakalandığı belirtildi.

YPG OBÜS TOPLARIYLA VURULDU 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez kasabasına ilerleyen YPG güçlerine dün topçu harekatı düzenlemişti. Azez yakınlarında kısa süre önce YPG'nin ele geçirdiği Minniğ hava üssü yakınlarındaki mevziler 40 kilometre menzilli obüs toplarıyla vurulmuştu.

BAŞBAKAN'DAN SERT AÇIKLAMA 

TSK'nın YPG mevzilerini vurması sonrası açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak" demişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23