• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Yıldız'dan kesintilerle ilgili jet açıklama!

Yeniakit Publisher
2015-03-31 12:15:00 - 2015-03-31 13:10:02
Bakan Yıldız'dan kesintilerle ilgili jet açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir çok ilde meydana gelen enerji kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintileri ile ilgili şebeke diye adlandırılan sistemde çökme meydana geldiğini belirterek, yaşanan kesintilerin kaynağının operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu araştırdıklarını söyledi.

''SEVMEDİĞİMİZ BİR OLAY''

Elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay.'' diyen Bakan Yıldız, ''Şu anda Ankara'da Sincan'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı.'' dedi.

KRİZ MERKEZİNDEN TAKİP EDİLİYOR

Ankara Gölbaşı'nda bir kriz merkezi olduğunu ve tüm gelişmelerin buradan an be an takip edildiğini de söyleyen Yıldız, ''Bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çok uzun sürmeden bunu gerçekleştirmemiz ve bundan kurtulmamız lazım.'' diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ENERJİ YETERSİZLİĞİ YOK

''En önemli noktalardan bir tanesinin kesintinin olduğu saat 10:36 itibariyle arızın fazla, talebin ise az olduğu zamanlardan bir tanesi.'' olduğunu söyleyen Yıldız, bu yüzden enerji yetersizliği diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

''YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ''

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ''Terör saldırısı ihtimali'' ile ilgili ''Şu an tam olarak net bir şey söyleyemem'' diyen Bakan Yıldız, operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu takip ettiklerini belirtti.

Bakan Yıldız konuşmasının sonunda, ''Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım ve net bir açıklama yapmaktan kaçınmalıyım.'' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23