• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Yeniakit Publisher
2017-11-21 18:14:00 -
Bakan Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Terör örgütlerine karşı dik duruşuyla dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün 48 yaşına girdi. Peki Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmişten günümüze yaşadıkları haberimizde...

İstanbul’da dünyaya gelen Soylu'nun çocukluğu Gaziosmanpaşa ilçesinde geçti. Semtini çok sevdiği bilinen bu genç, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kendi şirketini kursa da siyasetten hiç kopamadı.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Eski adı Doğru Yol Partisi (DYP) olan Demokrat Parti’nin gençlik kollarında siyasi hayatına başladı ve yetenekleri onun parti içinde hızla yükselmesine vesile oldu.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

26 yaşında DYP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı oldu ve Türkiye´nin en genç ilçe başkanı ünvanına sahip oldu.

İlçede partinin belediye başkan adayı olan Soylu, Tansu Çiller’in dikkatini çeken bir isimdi. 2007 seçimlerinde Mehmet Ağar’ın istifa etmesi sonrası partinin yeni Genel Başkanı oldu.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Verdiği sözlerin arkasında durdu. 2009 Yerel Seçimleri öncesinde önceki oy oranı olan “Yüzde 5,4’ün altında kalırsam çekilirim” dedi ve "Ben bildiğiniz siyasetçilerden değilim" diyerek istifa etti.

Ancak parti tabanının ısrarlarına dayanamayan Süleyman Soylu, 12 Mayıs'ta bu kararını değiştirdiğini ve tekrar aday olacağını açıkladı. 16 Mayıs 2009'da kendi talebi ile gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kongre'de 3. tur oylaması öncesinde adaylıktan çekildiğini açıkladı.

2009’da kendi talebiyle istifa etti ve 12 Eylül Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketi için “Demokrasi Buluşmaları” adlı seminerler düzenledi.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

12 Eylül Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu düşünen Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin sebeplerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi.

Soylu’nun siyaseti bıraktığının düşünüldüğü bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’yu aktif siyasete tekrar davet etti ve 5 Eylül 2012’de resmen AK Parti’ye katıldı.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Demokrat Parti’de olduğu gibi AK Parti içerisinde de basamakları hızlı adımlarla çıktı.

AK Parti’ye üye olduktan 25 gün sonra AK Parti MKYK'sına seçildi. Parti içinde Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Soylu, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde ve hükümetin kurulmaması tekrar düzenlenen 1 Kasım seçimlerinde Trabzon milletvekili oldu.

Yaklaşık bir yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kaldı ve 31 Ağustos 2016’dan bu yana İçişleri Bakanlığı görevini yürütüyor.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

İlk icraati terör örgütü PKK’ya destek veren belediyelere karşı oldu: "28 belediyenin yönetimi Kandil'den milli iradeye geçecek"

"Kamuyu, kamu görevlilerini, belediyeleri kullanarak, özellikle altını çizmek istiyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaya çalışıyorlar. Kimse buna sessiz kalacağımızı düşünmesin. Eğer egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanıyorsak, bu inancı ortaya koyuyorsak, eğer irademiz ve kararlılığımız buysa, eğer bu egemenlik konusunda millet sandığa gidip iradesiyle oyunu kullanıyorsa ve belediye başkanı seçiyorsa, bu belediye başkanı Kandil'in emrinde oluyorsa, bu belediye başkanının yanında sözde eş başkanla birlikte, sözde terör örgütünün komiserleriyle birlikte milletin verdiği vergi, milletin ortaya koyduğu kutsal oy istismar ediliyor, demokrasi istismar ediliyorsa o belediye bizim belediyemiz değildir ve bir gün bile orada görevde duramaz."

Terör örgütüne destek veren HDP Genel Başkanı Yüksekdağ ve Demirtaş ile birlikte birçok HDP’li vekil tutuklandı.

Süleyman Soylu'yu ne kadar tanıyorsunuz?

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından 4 Kasım 20016'dan bu yana HDP'li 59 milletvekilinden 26'sı gözaltına alındı. Partinin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkan vekilleri İdris Baluken ile Çağlar Demirel'in bulunduğu 12 milletvekili tutuklandı.

Süleyman Soylu, PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı faaliyetleri, dik duruşu ve açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23