• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Soylu’dan kayyım açıklaması: Diyarbakır, Mardin, Van…

Yeniakit Publisher
2016-10-02 00:18:00 -
Bakan Soylu’dan kayyım açıklaması: Diyarbakır, Mardin, Van…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin yönelttiği 'Yeni görevlendirmeler bekleyelim mi kayyım olarak?' sorusuna, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde müfettişlerin denetim yaptığını açıklayarak cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması nedeniyle Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından bakanlık bünyesinde pek çok değişikliğin yaşandığının ifade edilmesi ve "Yakın zamanda yeni kararnameler bekleyelim mi?" sorusu üzerine Soylu, "Bu sorunun tek bir cevabı var; devlet kendi rutininde devam eder, işlerini aksatmaz yapar." karşılığını verdi.

DİYARBAKIR, VAN, MARDİN...

Bakan Soylu, "Yeni görevlendirmeler bekleyelim mi kayyım olarak?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de demokrasi ve hukuk devleti kuralları içindeki her türlü sürecin başları üzerinde yeri olduğunu vurguladı.

Ama milletin demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde emanet ettiklerini farklı bir şekilde değerlendirme olursa, bunun da yine kanunlar çerçevesinde ele alınacağını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim davetimiz demokrasi ve hukuk devletinin içerisinedir. Doğrusu da odur. Yerel yönetimler ve belediyeler halka hizmet etmek için vardır. Terör örgütlerine dayanak teşkil etmek için yokturlar. Kim demokrasi ve hukuk devleti içinde hareket ederse, biz onun yardımcısı ve destekçisiyiz. Ama kim demokrasi ve hukuk devletinin dışına çıkar, belediyelerin kaynaklarını terör örgütlerine veya kanunun öngörmediği gayri meşru yöntemlere aktarmaya kalkarlarsa bize milletin verdiği görev, bunu engellemektir, kanunun gereğini yerine getirmektir. Üç ilde müfettişlerimiz var; Diyarbakır, Van ve Mardin. Büyükşehirler. Diğer büyükşehirlerde de var. Ama buraların özelliği şu; yerinde denetim yapıyorlar ve bu konuda Türkiye'nin 81 ilinde hangi kuralları uygulanıyorsa, aynı kurallar uygulanacak. Milletin her bir kör kuruşunun hesabı, devlette nasıl soruluyorsa yerel yönetimlerde de aynı şekilde bu denetim hem Meclis denetimine tabidir hem de devletin kendi kuralları içinde oluşmalıdır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'ÖZEL OLARAK MERCEK ALTINDA DEMİYORUM'

Soylu, "Diyarbakır, Mardin ve Van özel olarak mercek altında mı?" şeklindeki soruya ise "Özel olarak mercek altında demiyorum. 81 vilayette nasıl teftiş yapıyorsak, rutin, oralarda da yapıyoruz. Eğer demokrasi ve hukuk devletinin dışında bir şey görürsek, hangi belediye olursa olsun, darbe, FETÖ, terör örgütüne dayanak gibi bu konudaki kararlarımızı almakta elbette millet tarafından görevliyiz. Biz milletin bize ne görev verdiğini biliyoruz ve o çerçevede hareket ediyoruz" yanıtını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23