• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Özlü: Bu referandum, Türkiye'nin istikametini belirleyecek

Yeniakit Publisher
2017-03-18 14:47:00 -
Bakan Özlü: Bu referandum, Türkiye'nin istikametini belirleyecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Aslında bu referandum, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Önümüzdeki yıllar Türkiye'nin hızlıca büyüyebileceği, küresel bir oyuncu, bölgesel bir güç olacağı yıllar olacak." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, halk oylamasının Türkiye'nin istikametini belirleyeceğini belirterek, "Önümüzdeki yıllar inşallah bu paketin kabul edilmesiyle Türkiye'nin hızlıca büyüyebileceği, küresel bir oyuncu, bölgesel bir güç olacağı yıllar olacak." dedi.

Özlü, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaretindeki konuşmasında, 16 Nisan'da vatandaşın önüne sandık konulacağını ve önemli bir anayasa değişikliğinin oylamasının yapılacağını anlattı.

Paketin bir maddesinin bile "evet" demek için yeterli olduğunu ifade eden Özlü, bu paketin milletin önünü açacağını, Türkiye'yi hızlandıracağını söyledi.

AK Parti'nin demokrasi ve milli iradeye inandığını ve bugüne kadar yaptıklarını milletle beraber ve milletin desteğiyle gerçekleştirdiğini aktaran Özlü, "367'ler, kapatma davaları oldu ve hepsinde millete gittik. Biz milletin partisiyiz." diye konuştu.

Her seçimde siyasi partilerin anayasayı değiştirme taahhüdünde bulunduğunu dile getiren Özlü, yeni bir anayasa yapmak için çalıştıklarını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni anayasa ile Türkiye'nin güçlenerek büyüyeceğini vurgulayan Özlü, şöyle devam etti:

"Dediler ki 'Yeni bir anayasa yapacağız.' Bunu biz dedik, CHP dedi, MHP dedi. Hepsi söyledi. Keşke imkan olsaydı da bir araya gelip ortak bir anayasa yapabilseydik. Bizim partimizin çoğunluğu buna müsait değil, MHP'nin de desteği ile 18 maddelik sınırlı bir paket ile geldik. Aslında bu referandum Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Önümüzdeki yıllar inşallah bu paketin kabul edilmesiyle Türkiye'nin hızlıca büyüyebileceği, küresel bir oyuncu, bölgesel bir güç olacağı yıllar olacak. Etrafımıza bir bakın. Bu bölgede güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Güçlü Türkiye güçlü iktidarlarla olur. Büyüme ancak değişerek olur. Bu paketi Türkiye'nin bir yenilenmesi olarak düşünün. Hükümet krizlerine son veren bir sistem getiriyor. Artık koalisyonlar tarihe karışacak."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23