• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: AB dağılıyor

Yeniakit Publisher
2017-03-14 15:35:00 -
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: AB dağılıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında, ne kadar safları sıkı tutarız da Avrupa Birliği dağılmaz diye korkuyorlar. Onlara bir sözüm var; korkunun ecele faydası yok" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Bakan Çavuşoğlu, kente gelişinde Edirne Valisi Günay Özdemir, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük ve AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve diğer ilgililerce karşılandı. Bakan Çavuşoğlu, Valilik ve Dışişleri Edirne Temsilciliğini ziyareti sonrasında partisinin İl Başkanlığına geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye için önemli bir süreç olan referandum sürecinin şeffaf bir ortamda geçtiğini söyledi.

'Evet' ve 'hayır' diyenlerin kampanyalarını yürüttüğünü ancak 'evet' diyen bazı sanatçı, öğrenci gibi kesimlerin adeta "linç" edildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu 15 yıldır oluyor. Geçmiş yıllarda da oluyordu. İnşallah bu hoşgörüsüzlüğü ileride aşarız ama biz medeni şekilde anayasa paketi değişikliğini neden getirdik bunları anlatacağız. Neden bu sistemi tercih etmek durumundayız ya da iki sistemden şu anki sistemden iki tercihten bir tanesini neden yapmak durumundaydık, bunlarını anlatmalıyız. Şu anki sistemde başbakanda da cumhurbaşkanında da aynı yetkiler var. Bu böyle gidecek mi? Geçmişte halk seçmediği halde neler oldu? Kavgalardan neler kaybettik? Koalisyonlar nelere mal oldu? Bir gecede ülke nasıl yüzde elli fakirleşti? Bunları örnekleriyle güzel bir şekilde anlatacağız. Rejimin değişmediğini sistemin değiştiğini, Cumhuriyet'in emin adımlarla yüzüncü yıla doğru gittiğini, bu sistemi getirenlerin yüzüncü yılla ilgili büyük hayalleri, hedefleri olduğunu hatta 2053, 2071 hedefleri olduğunu anlatacağız."

"REFERANDUMDA HAYIR DERLER ONUN DIŞINDA HAYIRLARI DA OLMAZ"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Cumhuriyet elden gidiyor" şeklinde propaganda yapıldığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"'Cumhuriyet elden gidiyor' diyenlere de şunu soracağız; 'Sen bugüne kadar cumhuriyet için ne yaptın, ne sağladın?' 'Efendim bugüne kadar benim elime bir yetki gelmedi ki'. Peki siyaset yapıyorsun belki eline yetki gelmemiştir ama 2023 için ne hedefin var? Size verecekleri cevap sadece sıfır. Bunlar sadece cumhuriyetten geçinirler, sadece Atatürk'ten geçinirler. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği istikamette de hiçbir şey yapmazlar. Atatürk'ten geçinirler, siyasi rant elde ederler. Bir de cumhuriyetten geçinirler bugüne kadar da Türkiye Cumhuriyeti'ne bir katkıları olmadı. Bir de referandum da 'hayır' derler onun dışında bir hayırları da olmaz."

"AVRUPA DA NEYİN DEĞİŞTİĞİNİ BİLMİYOR"

"Sizler bu 18 maddelik anayasa paketini çok iyi anlatacaksınız, vatanını milletini seven kişilerin AK Parti ve MHP'nin bunu nasıl hazırladığını birlikte ve dengelerini nasıl kurduklarını anlatacaksınız" diye teşkilat üyelerine seslenen Bakan Çavuşoğlu, kara propaganda yapmaya devam edenlere karşı doğruları anlatmaya devam etmelerini istedi.

Anayasa değişikliği paketinin içeriğini anlatırken çarpıtmaya çalışanların sadece Türkiye'de olmadığını Avrupa'da da bulunduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, "CNN International'dan Becky Anderson, 'Yargı Cumhurbaşkanının eline geçiyor. Çünkü cumhurbaşkanı, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun 4 üyesini atıyormuş' diye sordu. 'Şimdiki sistemde de cumhurbaşkanı 4 üyeyi atıyor' dedim. Onu bilmiyor. Peki 'demokratik ülkelerde nasıl oluyor?' dedim. Demokrasi dersi vermeye çalışan hani o tek dişi kalmış canavarlar... İşte Hollanda. Bu kurul üyelerinin hepsini Adalet Bakanının önerisiyle kral ya da kraliçe atıyor." dedi.

Türkiye'de de değişikliklerin neler olduğunu okumadan, anlamadan ahkam kesenlerin olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bunlardan biri de Kılıçdaroğlu. Ne diyor 'Efendim diyor, ileri de bir partiden cumhurbaşkanı bir partiden başbakan oldu kriz olur o yüzden hayır diyelim' Biz de tam bu sebepten bu sistemi getirdik. Allah söyletiyor." dedi.

"Avrupa Birliği dağılıyor"

Avrupa Birliği'nde dağılma korkusu olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Hasta Avrupa'nın durumunu da çok iyi anladık. Neden onlar bir dışişleri bakanının ziyaretini iptal ediyor? Geçen sene de gittim ben. Şimdi ne oldu? Neden şimdi? Avrupa'nın içine düştüğü durum, çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor. Çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. Avrupa 2. Dünya Savaşı öncesine geçiyor. En üzüntü verici olanı da merkez partilerinde 5, 6, 7 yıldır bu kaymayı görüyoruz. Nereye doğru? Irkçı partilere doğru kayıyorlar. Neden? Onlara kaybettikleri oyları alalım diye. Şimdi seçim öncesi bir baktım tamamen tıpatıp aynı koalisyonda, Hollanda'da Başbakan Liberal Partiden, Dışişleri ve Başbakan Yardımcısı sosyal demokrat. Yaptıklarının Geert Wilders'ten bir farkı var mı? Söylediklerinin Wilders'ten farkı var mı neden bu duruma geldiniz. İki tane oy alabilmek için, iki tane popülizm yapabilmek için ve Avrupa'nın değerlerini hiçe sayıyorlar. Bir görüyorsun Avrupa içerisinde dayanışma, hani kriterler, hani herkese eşittin? Kıyaslanmadan da hoşlanmıyorlar. Biz üyeyiz sen adaysın bizimle aynı olmazsın' diyorlar ne demek bir standart olur kardeşim. Çifte standart olmaz. İki yüzlülük olmaz. Standart eşitlik sabittir bu standardın etrafında ne kadar sapma var ne kadar yok bunu hesaplarsın. Şimdi Avrupa Birliği dayanışması esasen benimsemeye benimsemeye... Benimle telefonla görüşmelerde 'gerçekten benimsemiyoruz, gerçekten utanıyoruz' diyen siyasetçiler daha sonra Hollanda'ya destek atıyorlar. Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu biliyor musunuz? Türkiye'den çekindiklerini kıskandıklarını biliyoruz da... Avrupa Birliği dağılıyor kendi aralarında ne kadar safları sıkı tutarız da Avrupa Birliği dağılmaz diye korkuyorlar. Onlara bir sözüm var, korkunun ecele faydası yok." (AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23