• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan İslam: Mağdur lehine müdahiliz

Yeniakit Publisher
2015-05-26 13:20:00 -
Bakan İslam: Mağdur lehine müdahiliz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır’da 14 yaşındaki 3 kıza cinsel istismarda bulunulması davasında mağdur lehine müdahil olacaklarını söyledi.

Bakan Ayşenur İslam, Diyarbakır'da 14 yaşındaki 3 kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan şahsın hakkında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı dikkate alınarak verilen savcı mütalaasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok uzun süredir bu tür hadiselerle karşılaşıyoruz. Her seferinde aynı şeyi söylüyorum, Yasalarımızda herhangi bir sorun yok. Hatta diyebiliriz ki Doğu ve Batıdaki tüm ülkelerin, Avrupa ülkelerinin bile çıkaramadığı kadar iyi yasalarımız var. Kadına yönelik şiddetin ve genç çocuklarımızın istismarının önüne geçilebilmesi açısından yasalarda bir sorun yak. Ama ne yazık ki uygulamada sorunlarımız var. Uygulama sorunlarından bahsederken bunları kastediyoruz. Elbette hukukun kendine ait bir alanı var, hukuki işlemler bizler gibi dışarıdan insanların karışmaması gereken süreçler var. Sadece bir tek temennimiz var, yasaların işletilmesi. Bütün imtiyazların, indirimlerin, bütün iyi hal durumu gözetimlerinin sadece ve sadece mağdura uygulanmasını arzu ediyoruz. Faillere değil, mağdura uygulanmasını arzu ediyoruz. Burada da aynı şeyi arzu ediyoruz. Biz derhal duruma müdahil olduk. Bu henüz bir savcı mütalaası, verilmiş karar yok. Mahkeme devam edecek. Bakanlığımız müdahil olmak üzere müracaat etmiş durumda. Biz mağdurun yanında davaya müdahil olacağız. 15 yaşından küçük çocukların istismarı söz konusu olduğu için savcı mütalaasının mahkeme tarafından değiştirileceğini düşünüyoruz. Mağdur lehine müdahiliz” diye konuştu.

"ŞİDDETİ MAZUR GÖREMEYİZ"

Ayşenur İslam, CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen'in uğradığı silahlı saldırıyı da değerlendirerek, “Siyasetin alet edildiği şiddeti mazur göremeyiz” dedi.

İslam, gerek toplumsal gerekse kadına yönelik şiddete , şiddetin her türüne kesinlikle ve mutlak surette karşı olduklarının altını çizdi. İslam, kadına şiddete karşı olduklarını belirterek, "Bununla mücadele ederiz. Hiçbirini hoş görmeyiz. Özellikle de siyasetin alet edilerek yapılan bir şiddet türünü mazur görmemiz söz konusu dahi değildir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23