• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Faruk  Özlü: Yaklaşık 25 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak

Yeniakit Publisher
2017-12-03 11:47:00 -
Bakan Faruk  Özlü: Yaklaşık 25 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Elazığ ve Tarsus'ta kurulan organize sanayi bölgelerinin (OSB), yaklaşık 25  bin kişiye iş imkanı sağlayacağını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AA muhabirine, bakanlığın OSB'lere yönelik faaliyetlerine  ilişkin açıklamalarda bulundu.

OSB'lerle modern, sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sunmayı ve  sanayileşmenin dengeli dağılımıyla, kentlerde düzenli kentleşmeyi sağlamayı  hedeflediklerini belirten Özlü, 2023 yılına kadar sanayide yüksek teknolojiye  dayalı, verimli, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçmek  istediklerini söyledi.

Özlü, bu kapsamda Elazığ'ın Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon  540 bin metrekarelik alana "Elazığ 2. OSB"yi kurduklarına işaret ederek, "Elazığ  2. OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 34 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ İl Özel  İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Belediyesi, yüzde 33 katılım  payı ve 5 üyeyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oluşturuyor." dedi.

Bölgenin karma OSB olarak faaliyet göstereceğini ifade eden Özlü,  Elazığ 2. OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 10 bin  kişiye iş imkanı yaratılacağını bildirdi.

"Tarsus Gıda OSB'den 15 bin kişiye iş imkanı"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özlü, her bölgenin ve şehrin ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için  gayret gösterdiklerini, detaylı ve titiz bir çalışmanın ardından harekete  geçtiklerini anlattı.

Tarsus'un Çamtepe Mahallesi Köprüözü, Sırasakız ve Topakzeytin  mevkilerindeki 5 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulan "Tarsus Gıda İhti?sas  OSB"nin de bu anlayışla hayata geçirildiğini belirten Özlü, şöyle devam etti:

"Tarsus Gıda İhti?sas OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 6 katılım payı  ve 1 üyeyle Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 katılım  payı ve 4 üyeyle Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle  Tarsus Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret ve Sanayi  Odası, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret Borsası, yüzde 6 katılım  payı ve 1 üyeyle Tarsus Gıda Sanayicileri ve Yatırımcı İş Adamları Derneği  oluşturuyor."

Özlü, Tarsus Gıda OSB'nin bitkisel, hayvansal sıvı ve katı yağ, hazır  hayvan yemi, gıda, içecek, et, süt, deniz ürünleri, öğütülmüş tahıl, nişasta ve  nişastalı ürün imalatının yanında sebze, meyve ve etin işlenmesi ve saklanması  alanlarında faaliyet göstereceğini aktardı.

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle,  yaklaşık 15 bin kişiye iş imkanı sağlacağını bildiren Özlü, OSB'nin bölgeye yeni  bir soluk getireceğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23