• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Çavuşoğlu: Tertemiz edeceğiz

Yeniakit Publisher
2016-02-13 20:53:00 -
Bakan Çavuşoğlu: Tertemiz edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütüyle ilgili, “Ya silahı bırakacaklar sonuna kadar, ya da temizleyeceğiz, Cizre’de olduğu gibi, tertemiz edeceğiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, partisince Erdem Bayazıd Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kepez İlçe Başkanlığı Mahalle Danışma Meclisi" toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, 15 sene önce inandıkları bir liderle yola çıktıklarını aktardı. Türkiye'de çok büyük işler yaptıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, iyi ki babasının nasihatini dinleyip uzun adamın yani Recep Tayyip Erdoğan'ın yanından ayrılmadığını dile getirdi.

2001 yılında Ak kadroların bir inanç ve aşkla yola çıktığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “İnandığımız bir liderle yola çıkmıştık. Çok şükür Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kadrolarımızla çok şeyler yaptık. İyi ki o gün bu davanın bu kutlu yolculuğun içinde olduk. İyi ki o gün babamın nasihatini dinleyip uzun adamın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanından ayrılmadık. O günden bu yana Türkiye’yi çok değiştirdik. Niye siyaset yapar bir insan. Yaşadığı mahalleye hizmet etmek ister. Daha güzel olmasını ister, o mahallede yaşayan insanların dertlerini çözmek ister. Ülkemize hizmet etmek için. Sorunları çözmek için. Engelleri aşmak için. Hayal ettiğimiz seviyelere ülkemizin gelmesi için. İnsanımıza hak ettiği hizmetleri getirebilmek için. Ülkenin var olan sorunlarını, haksızlıkları gidermek için siyaset yaparız” diye konuştu.

28 Şubat’a tepki olsun diye Ankara’da aktif siyasete başladığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, “O gün bu gündür gece gündüz sizlerle beraber çalışıyoruz. 14 senede Antalya’da çok büyük hizmet ettik. Çok seçim kazandık. Ama benim için en anlamlı seçim 1 Kasım’da birlikte gerçekleştirdiğimiz seçimdir. En huzurlu seçim kampanyasını yine bu süreçte yaptık. 7 Haziran’da tek başına iktidara gelememiştik. biraz da endişeler vardı. Ne olacak diye. Yeniden seçime gittik. Genel Başkanımız Antalya’dan bizleri aday gösterdi. Beni de liste başı yaptılar. Arkadaşlarımızın tabiri ile ‘Takım kaptanı’. İnanın takım kaptanı olmanın sorumlulukları var. Bu sizi strese sokabilir, gece gündüz nasıl olacak nasıl başarabileceğiz diye endişelendirebilir de. En rahat, en huzur verici, güven verici seçim çalışmamızı yaptık. Sizlerin sayesinde, sizler mahalle mahalle guruplar oluşturup Kepez’i parsellediniz, çalışma anlamında. Sizden aldığımız enerji ile Antalya’nın her yerinde köşe bucak çalıştık” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN İKTİDARI ÖNEMLİ

"Kuzey Irak’ta da 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti zayıfladı diye oraları da karıştırmak isteyen oraları da huzursuzluk terör örgütlerini güçlendirmek isteyen çalışmalar olmuştu" diyen Bakan Çavuşoğlu, “AK Parti tek başına iktidara geldiği gün o çalışmalarda sona erdi. AK Parti’nin Türkiye’de iktidarda olmasının önemi basit bir şey değil. Antalya’ya gelecek bir kaç hizmetle sınırlı değil. O zaten bizim boynumuzun borcu bunu yapıyoruz. Biz çünkü Antalya’nın hizmetkarıyız. Milletin hizmetindeyiz. Daha fazlasını yapacağız. Ama bizim hayalimiz, vizyonumuz bununla sınırlı değil ki. Türkiye bizden önceki dönemde 60-70 tarihi eseri restore etmiş AK Parti ise ata yadigarının bıraktığı mirastan 2 bin tanesini restore etmiş. Bunlar bize ata yadigarı, sahip çıkmamız lazım. 100 yıldır yurtdışında yaşayan soydaşlarımız bize beklediyse oradakilerde bizi bekledi. Hamdolsun ayağa kaldırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ İYİ NİYETİMİZİ KÖTÜYE KULLANDI”

Ülkenin tüm sorunlarını bir bir çözmek için yola çıktıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Çok cesur adımlar attık. İçeride ve dışarıda bu birilerini rahatsız etti. Bazıları memnun oldu. Kimin rahatsız olup olmadığı bizim için önemli. Millet attığımız bir adımdan rahatsız olursa biz hatamızı da düzeltiriz. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giden süreçte olduğu gibi. Ama ülkenin önündeki en büyük engellerden biriside Türkiye’nin 30 yıldır baş etmeye çalıştığı terör belasıydı. Bu konuda her yöntemi denedik iyi niyeti de gösterdik siyasi adımları da attık, risk aldık, ama terör örgütü bu iyi niyetimizi kötüye kullandı. Suistimal etti. Silahı bırakmak yerine şehirlerimizi terörize etmeye başladı. Silah yığınağı haline getirmeye başladı. Sonuna kadar gideceğiz demiştik. ‘Sonuna kadar temizleyeceğiz’ demiştik. ‘AK Parti oy almak için bunu yapıyor, seçimden sonrada tüm dünya gördü şehirlerden temizliyoruz. Ya silahı bırakacaklar sonuna kadar, ya da temizleyeceğiz Cizre’de olduğu gibi. Tertemiz edeceğiz” dedi.

“PKK NEYSE YPG ODUR”

Terör örgütlerinin insanlığın baş düşmanı olduğunu açıklayan Bakan Çavuşoğlu, “İnandığımız tüm değerlerin düşmanıdır. PKK zaten Kürt kardeşlerimizin de tüm inançlarının düşmanı. Onlar Marksist, leninist ataist bir Kürt nesli istiyorlar. Kürt kardeşlerimiz dindardır, gelenekleri vardır, misafirperverdir. PKK bundan rahatsız. Suriye’de de onların kolu olan YPG de diğer Kürtlere zulüm ediyor. Onlarda bize yalvarıyor bunların merhametine bizi bırakmayın diye. PKK neyse YPG odur. Başka terör örgütleriyle mücadelede PKK’yı,YPG’yi ortak gibi görenler terör örgütüyle iç içe olanlar bunun bedelini öder çünkü o yılan gelir sizi de sokar. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman terör örgütünün yanında olmamıştır. DAEŞ de terör örgütüdür, El Nüsra da, PKK’da DHKP’de terör örgütüdür. Eline silah alıp insanları öldürenlerin hepsi terör örgütüdür, hepsiyle mücadele etmek gerekiyor. Suriye'de gözyaşını durdurmak için çaba sarfediyoruz. Münih’te bir anlaşma yaptık. Bildiri kabul ettik. Önce çatışmaların durdurulması hedefimiz. Orada Esad rejimi sadece kimyasal silahlarla değil İran ve Rusların desteğiyle kuşattıkları şehirlerdeki insanları açlığa terk ediyor. Bırakın Müslüman olmayı vicdanı olan bir insan kadınları çocukları açlığa terk edip öldürebilir mi?. Bunu 1932’de Sovyetler Birliği’nde gördük. Suriye’ye bu kuşatmaları kaldırıp insani yardımları ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“TÜRKİYE OLMADAN SURİYE İLE İLGİLİ KARAR ALINAMAZ”

Türkiyesiz Suriye ilgili karar alınamayacağını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Bugüne kadar tüm tespitlerimiz olumlu olumsuz ortaya çıktı. Olumlu yöndeki tespitlerimizin bu şekilde gerçekleşmesinden memnunuz. Ama 5 sene önce ortaya koyduğumuz terör örgütleriyle ilgili Esad’ın zulmüyle ilgili tespitlerimizin gerçekleşmesinden memnun değiliz. Bu insanlık dramı. Gizli ajandamız yok. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü bizden daha fazla savunan yok. Tüm insanlık için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkenin menfaatlerini savunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak için koşturuyoruz.
Toplantıya Çavuşoğlu'nun yanı sıra AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse,Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile partililer katıldı.


 
İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23