• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmışlar

Yeniakit Publisher
2016-07-25 10:53:00 -
Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmışlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'cülerin kendi bakanlığına da sızdığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya'da Mevlana Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetindeki halka seslendi. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, "Darbe girişiminde bulunan Fetullahçı terör örgütünün PKK, DHKP-C ve IŞİD'den farkı yok" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDA TERÖRİST BAŞI FETO VARDIR"

Fetullah Gülen'in de Amerika Birleşik Devletleri'nden getirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Pelsinvanya'daki terörist başını da Türkiye'ye getireceğiz. Müttefikimiz ABD'ye sesleniyoruz. Evet size hukuki belgeleri veriyoruz, gerekli dökümanları veriyoruz. Ama artık bu kişiyi vermek için bize delil lazım diyemezsiniz. Sizde biliyorsunuz, dünyada biliyor, bu darbe girişiminin ardından o terörist başı Feto vardır, bunu herkes biliyor, sizde biliyorsunuz. O nedenle girişimlerimizi sürdüreceğiz. Adalet bakanımız gerekli belgeleri hazırlıyor. İfadeler var, ek deliller, belgeler hazırlandıktan sonra onları da vereceğiz. ABD'den isteyeceğiz. Biz bugüne kadar ABD ile bu konularda işbirliği yaptık. Aramızda da anlaşma var. Biz her zaman sözünde duran millet, sözümüzde duran devlet olduk. Dolayısıyla ABD'nin de bizimle işbirliği yapması lazım. Bize mazeret lazım değil. İnşallah sonucu da alacağız"diye konuştu.

TÜRKİ CUMHURİYETLER İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILDI

Çavuşoğlu, Azerbaycan’da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait üniversite ve televizyonların kapandığını, Somali'de Bakanlar Kurulu kararıyla faaliyetlerin durduğunu, Nijer'deki okulların kapanmak üzere olduğunu, başta Türki Cumhuriyetleri olmak üzere diğer ülkelerdeki faaliyetlerini durdurmak için gerekli adımları attıklarını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"BENİM BAKANLIĞIMI DA SIZMIŞLAR BU HAİNLER"

Çavuşoğlu, Fetullahçı terör örgütünün kendi bakanlığına da sızdığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler. Hem de soruları çalınarak, ya da sorular verilerek girmiş. Kapasitesi yol. Dil bilgisi yok ve değişik kurumlardan özellikle stratejik noktalara getirilerek bizim bakanlığı da yerleştirmişler. Şimdi bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bakanlığımı da bu hainlerden temizleyeceğiz. Tüm kurumlarımızı bu hainlerden temizleyeceğiz. Yarın sabah arkadaşlarımızla birlikte gerekli işlemleri yapacağız. Adımlarımızı da atacağız. Çünkü bu hainler içerde olduğu sürece bize huzur olmaz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23