• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Avcı'dan darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Yeniakit Publisher
2016-07-24 12:45:00 - 2016-07-24 13:05:41
Bakan Avcı'dan darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşanılanları NTV canlı yayınında anlattı. Avcı, FETÖ mensuplarının sapkın bir din anlayışı ile bir diktatörlük kurmaya çalıştığını anlatarak darbe girişiminin hazırlıklarının uzun zaman önce başladığını söyledi.

İşte Avcı'nın o konuşmasından satır başları;

HAKAN FİDAN: HEMEN YERİNİ DEĞİŞTİR

"Sakarya'dan İstanbul'a hareket ettik. Bir gazeteci arkadaşım köprüde olup bitenlerle ilgili haber almak için sordu. Ben de öyle öğrendim. Daha sonra Hakan Fidan'ı aradım böyle bir hareketlilik var diye. Ne yapmamı tavsiye ettiğini sordum bana "Hemen yerini değiştir" dedi. İstanbul'da sokaklarda dolaştık. Son zamanlarda çok fazla ihbarlar geliyordu. Anladığım kadarıyla MİT'in ilk değerlendirmesi bu olayın MİT yerleşkesine ve Genelkurmay Merkezi'ne bir harekat olarak algıladılar. Bunu bir bilgi olarak söylemiyorum.

FETÖ NASIL BİR ÖRGÜT?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu aşağı yukarı 40 yıla dayalı bir örgüt. Başta eğitime odaklanan bir yapılanma. Dershaneler üzerinde, dershaneleri bir devşirme amacı olarak kullanmak. Burada sistemdeki yetenekli öğrencileri seçmek ve bunları özel eğitime almak, bunları askeri liselere yerleştirmek ve daha sonra harp okullarına göndermek. Bu böyle bir günde iki günde yapılan bir hazırlık değil.

SADECE ASKERİYE DEĞİL BİR ÇOK ALANA YÖNLENDİLER

Sadece askeriye değil, bir dönem hukuk fakültelerine yönlendiklerini görüyoruz. Hakim savcı alımlarına, polis akademilerine yöneldiklerini görüyoruz. Zaman zaman bu da yetmiyor, yetiştirdikleri çocuklar dışında kamuya giriş sınavlarında bildiğiniz gibi soru hırsızlıkları. Daha sonra, kamu kurumlarında kendi adamlarının terfi almalarını sağlamak.

Herkes o gün elinden gelen gayreti gösterdi. Müthiş bir feraset sergiledi milletimiz bütün unsurlarıyla. Silahlı kuvvetlerde bunlardan olmayan askerlerimiz, özellikle emniyet güçlerimiz medyayı da sizler aracılığıyla tebrik etmek istiyorum. Olağanüstü bir vatan savunması gerçekleştirdik hep beraber.

MAHKEMELER DE BUNLARIN ELİNDEYDİ

Bunlar uzun bir süredir izleme altındalardı. Bugün hazırlanan o tasfiye listeleri öyle hazırlanan listeler değil. Bunlar sağlıklı ve ön hazırlıkları yapılmış çalışmalardır. Şimdi OHAL ilanının gerekçelerinden biri de budur. Bunların büyük bir kısmı biliniyordu, mahkemeye veriliyordu ama mahkemeler de bunların elindeydi. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu duruma şöyle bakıyorduk, hangi mahkemeden gelecekse o mahkemenin kararı önceden belirliydi. Mahkemelerin önce temizlenmesi gerekiyordu. Bu yapı dediğim gibi, mahkemeye, emniyete, askeriyeye ve eğitime yerleşmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23