• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Arslan Yerli Paypal müjdesini verdi

Yeniakit Publisher
2017-11-21 09:13:00 -
Bakan Arslan Yerli Paypal müjdesini verdi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yerli ve milli bir ödeme sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Türkiye’nin ‘yerlileşme’ stratejisinde bir hükümet bir adım daha atıyor. Bu kapsamda milli bir elektronik ödeme sistemi hayata geçiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT bünyesinde milli ve yerli elektronik ödeme sistemini de kuracaklarının altını çizerek, ilgili kurumlarla Ortak Ödeme Platformu niyet mektubu imzalandığını ve yakın zamanda da hayata geçeceğini ifade etti. Paypal benzeri bu sistemle e-ticaret pazarında PTT’nin, milli ve yerli ödeme sistemi ile payını almasını istediklerini belirten Arslan, “Yerli ve milli elektronik ödeme sistemimizle ülkemizin ticaret hacmini de artıracağız. Ayrıca bütün tahsilatların tek bir tahsilat merkezi üzerinden yapılmasına yönelik altyapı çalışması yapıyoruz” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT’nin beraber düzenlediği Uluslararası E-Ticaret Konferansı, Antalya’da gerçekleşti. 

YATIRIMA DEVAM

Arslan burada yaptığı konuşmada, PTT’nin Ortadoğu ve Afrika ülkelerine e-ticaret başta olmak üzere pek çok konuda öncülük ettiğini belirterek, Katar’ın ulusal elektronik ticaret platformunun altyapısının PTT tarafından geliştirildiğini, Tunus’un elektronik ticaretle Batı pazarına açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Arslan, Türkiye ile Azerbaycan arasında elektronik ticaret, parasal hizmetler ve karşılıklı posta trafiğinin artırılması hususlarına yönelik mutabakat imzalandığını dile getirerek, “İnanıyorum ki bu konferans, ülkelerimiz arasındaki e-ticaret iş birliklerini artıracak. İş birliklerimiz ile 3-4 yıl içerisinde bu pastadaki payımızı 2-3 kat daha artıracağımız gerçektir” dedi. 

E-TİCARET CİROSU 50 MİLYAR OLACAK

Ulaştırma Bakanı Arslan, Türkiye’de internet ve teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek “Mobilde 4.5 G hizmetini geçen yıl başlattık. 5G çalışmalarına ara vermeden başladık. PTT Kargo ve PTT Bank gibi kurumları kurduk. Yaptığımız bu düzenleme ve yatırımlar da tamamlandıkça, ülkemizde e-ticaret’in büyüme hızı da artıyor. Keza bu yılın sonunda e-ticaret cirosunun neredeyse yüzde 40 artışla 50 milyar lira civarında olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23