• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçeli: OHAL devam etmeli CHP kendine çeki düzen versin

Yeniakit Publisher
2017-06-27 05:48:00 -
Bahçeli: OHAL devam etmeli CHP kendine çeki düzen versin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü hal kapsamına dahil edilmiş olan unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü hali demokrasiye karşıt, özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz’un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır” dedi.

MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Devlet Bahçeli, CHP’nin sözde ‘adalet’ yürüyüşüne ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi, kalan süre içinde kendisine çeki düzen vermelidir. Sözlü, sazlı adalet arayışıyla Türkiye’nin Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur.

PKK ve FETÖ ile mücadele ihmale uğratılmamalı

Bahçeli, Türkiye’nin 16 Nisan itibarıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini, şimdi de uygulama aşamasına geçildiğini belirtti. Bundan sonra da bu yönetim sistemindeki değişikliğin, “toplum hayatına uygulanabilirliğinin” tartışılması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, özellikle TBMM’nin verimli ve etkin bir çalışmaya geçebilmesi için iç tüzük üzerinde bir uzlaşıyla partiler arasında diyalog sağlanarak gerçekleştirilmesi ve uyum yasalarına da öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli, “Bütün bunlar yapılırken, PKK ve FETÖ ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmamalı, gevşetilmemelidir. Mutlak suretle bir yıla yaklaşan süreç içinde hala tespit, teşhis konularında çaba sarf ederken Türkiye’de çok şeyler olmaktadır” şeklinde konuştu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23