• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçeli: Gazi Meclisi Tayland meclisine çeviremezler

Yeniakit Publisher
2016-04-29 19:14:00 -
Bahçeli: Gazi Meclisi Tayland meclisine çeviremezler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Böyle Gazi Meclisi Tayland meclisine çevirmeye kimsenin hakkı olmasa gerekir." dedi.

Bahçeli, Mersin Günleri etkinliğinin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi'nde stantları gezdi. El sanatları ve yöresel ürünlerin sergilendiği bölümleri ziyaret eden Bahçeli'ye, Mersin Büyükşehir Belediyesi standında ikramda bulunuldu, hediyeler takdim edildi.

Ziyaret ettiği her stantta yoğun ilgi ile karşılanan Bahçeli, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, bir asliye hukuk mahkemesinin Yargıtay kararı çıkmadan olağanüstü kongre sürecine gidilemeyeceği yönünde karar verdiğini hatırlatması üzerine Bahçeli, bu karardan öncelikle basın mensuplarının haberinin olması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde ilgili arkadaşlarının bir açıklamada bulunduğunu dile getirdi.

Dün TBMM'deki Anayasa Komisyonu toplantısında yaşanan gerginlik hakkındaki düşünceleri de sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

"23 Nisan günü bütün siyasi partilerimiz, Meclisin 96. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle önemli değerlendirmelerde bulundular. Bir kez daha Gazi Meclis unvanını tekraren Türk milletine vurguladılar. Böyle Gazi Meclisi Tayland meclisine çevirmeye kimsenin hakkı olmasa gerekir. Zannediyorum pazartesi günü Meclis açıldığında bütün siyasi partilerin değerli milletvekillerinin, bu saygınlığını koruyarak Meclisi küçültecek davranışlardan uzak kalmaları gerekir."

Bu kavgaların Meclisi kilitleyip kilitlemeyeceği sorusuna da Bahçeli, "Meclisi Türkiye'de kilitleyecek güç yoktur." yanıtını verdi.

Bahçeli, Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ'ın erken seçimle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "O, bizim partimizin değerlendirmesi değil." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23