• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçeli: Bizim sevincimiz de acımız da ortak

Yeniakit Publisher
2014-11-29 08:23:00 - 2014-11-29 08:09:11
Bahçeli: Bizim sevincimiz de acımız da ortak

Tunceli Valiliği’ni ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’na istifa çağrısında bulundu.

TUNCELİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ‘Dersim’ konusunda başlayan polemiğin ardından Tunceli Valiliği’ni ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, “Acılarımız da, sevinçlerimiz de ortak. Elazığ neyse, Tunceli de odur” diyerek kardeşlik ve birlik mesajları verdi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, günümüz bir, geleceğimiz birliktedir. Tunceli 81 vilayetimizden birisidir. Elazığ neyse Tunceli odur. Hakkari neyse Ankara aynısıdır. Bu topraklar bu vatanın ayrılmayacak, kopmayacak birer parçasıdır. O halde kardeşçe yaşamak varken, el ele, gönül gönüle Allah’ın nimetlerinden nasiplenmek dururken, içimizi karıştırmaya çalışanlara niçin göz yumalım, oyunlara neden aldanalım? Bin yıllık kardeşliği, kaderdaşlığı, bin yıllık kucaklaşmayı perçinlemek için geldik. Bugün buraya Tuncelili kardeşlerimle hasret gidermeye, muhabbet ve dostluk bağlarını güçlendirmeye geldim. Aramıza örülen nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim... ” dedi.

1937-1938’deki Dersim olaylarına da değinen Bahçeli, “Çeteler, terör örgütleri, ayrılıkçı eylemler, çıkar ve menfaat ağlarıyla feodal kalıntılar, devletin sürekliliğine ve milletin bütünlüğüne hazımsızlık çekiyorsa bu karşılıksız ve cevapsız bırakılmayacaktır. Bu itibarla 1937-1938’de Tunceli’de baş gösteren hadiseler bir isyandır, bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Ve hiçbir teröristin dini, milliyeti, mezhebi, kimliği, etnik kökeni önemli olmayacak, önemli sayılamayacaktır. Zira elinde silahla dağda, bayırda, ovada gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerine kast eden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Hele ki bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yâd ettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi zillet olduğu kadar da hakarettir” dedi. Başbakan’ı istifaya davet eden Bahçeli konuşmasını da, “Ne mutlu Türküm diyene” sözleri ile bitirdi.

BAHÇELİ’YE TEPKİ

Bahçeli’nin konuşması sırasında valilik bahçesinde bulunan Tunceli Barosu’na üye bir grup avukat tepki gösterdi. Bahçeli, bunun üzerine slogan atmaya başlayan partililerden sakin olmalarını istedi. Konuşmasının ardından aracına binen Bahçeli, polis koridorunda yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Yunus Emre Camii’ne geçerek cuma namazını kıldı. Tunceli programı kapsamında esnaf ve cemevi ziyareti yapacağı bildirilen Bahçeli, cuma namazının ardından kentten ayrıldı.

Öte yandan, Bahçeli’nin ziyaretini bahane ederek yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Polis ekiplerine taş ve havai fişek atan grup, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklardaki göstericilerden bazıları polise taş atmaya devam etti. Olayların yatışmasının ardından protestoların başlamasıyla kepenklerini kapatan kent merkezindeki esnaf da iş yerlerini yeniden açtı.

BAHÇELİ’NİN KONVOYUNDA KAZA

Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 araç hasar gördü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23