• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Bağcılar 5.Ulusal Çocuk Kongresi’ne ev sahipliği yapacak”

Yeniakit Publisher
2016-04-13 12:56:00 - 2016-04-13 13:00:38
"Bağcılar 5.Ulusal Çocuk Kongresi’ne ev sahipliği yapacak"

Bağcılar, yurt çapında üstün yetenekli öğrencilerin yaptıkları araştırma ve projelerini sunacakları 5.Ulusal Çocuk Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Kongre’ye 51 ilin Bilim Sanat Merkezlerinde eğitim gören 300 öğrenci katılacak.

Kongre’de sunulacak olan bildiriler 23 akademisyenin oluşturduğu bilim kurulunun elemelerinden geçerek belirlendi. Bilim kurulu, üstün yetenekli öğrenciler tarafından hazırlanan 1200 bildiriden 175 bildiriyi sunuma uygun buldu. Sosyal yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan küçük mucitlerin projeleri arasında kasislerden elektrik üretimi, buğday bitkisine manyetik alanın etkisi, nano teknoloji galoş, kullandıkça şarj olan cep telefonu, motorlu hasta taşıma sedyesi, sürücü uyandırma ikaz sistemi dikkat çekiyor.

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkeziile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ortaklığında düzenlenecek 5. Ulusal Çocuk Kongresi’nde üstün yetenekli ve araştırmacı çocuklar bilimsel konularla ilgili hazırladıkları projelerini sunacaklar.

Çocuk ve gençleri erken yaşlarda bilime ve bilimsel araştırma yapmaya yönlendirmek, araştırmaları sunmalarına imkan ve ortam sağlamak amacıyla hizmete sunulan Ulusal Çocuk Kongresi 5 yaşına girdi.  5.Ulusal Çocuk Kongresi, (06-07-08 Mayıs 2016) tarihleri arasında Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek. Kongre’de geleceğin bilim insanları olan üstün yetenekli çocuklar fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik, astronomi, sanat ve dil bilimleri alanlarında hazırladıkları projeleri yapacakları sunumlarla tanıtacaklar.

“GELECEĞİN MUCİTLERİ İLGİNÇ İCATLARINI TANITACAK”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geleceğin mucitlerinin yapacağı sunumlar merakla bekleniyor. Gençlerin yaptıkları icatların isimleri de çok dikkat çekici. Sunum sırasında çalışmalarını anlatacak olan mucitler sosyal yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan icatlara imza attılar. Bunlar arasında kasislerden elektrik üretimi, kullandıkça şarj olan cep telefonu, uyandıran kalem, kelime hazinesi, tabletin şarjı hiç bitmesin, buğday bitkisine manyetik alanın etkisi, nano teknoloji galoş, motorlu hasta taşıma sedyesi, sürücü uyandırma ikaz sistemi, brusella hastaları için peynir makinesi, popüler kültür manipülasyonu bulunuyor. Üstün yetenekli öğrenciler tarafından hazırlanan 1200 bildiriden 175 bildiri kongrenin bilim kurulunu oluşturan 23 akademisyenin seçmesi sonucu sözlü ya da poster sunum yapılmaya uygun bulundu. Kongre’ye 51 ilin Bilim Sanat Merkezleri’nde eğitim gören 300 öğrenci katılacak.

“ÇOCUKLARIMIZIN TANITACAKLARI İCATLARI MERAK EDİYORUZ”

Kongrenin Bağcılar’da düzenlenecek olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezimiz zeki ve çalışkan çocuklarımızın buluştuğu adres oldu. Burada önemli çalışmalara imza atıyorlar. Yaptıkları icatlarla alkışı hak ediyorlar. Birbirinden ilginç buluşların tanıtılacağı kongreye katılacak yavrularımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Çocuklarımızın tanıtacağı icatları merakla bekliyoruz. ”diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23