• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Badıllı Abi Hakk’a yürüdü

Yeniakit Publisher
2014-12-27 08:01:00 - 2014-12-27 13:33:10
Badıllı Abi Hakk’a yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, önceki gün sabah, tedavi gördüğü Ankara’daki Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde Hakk’a yürüdü.

HABER MERKEZİ - Badıllı, bugün Şanlıurfa’da ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından dualarla defnedilecek.

ERDOĞAN TAZİYEDE BULUNDU

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vefat eden Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı’nın ailesini telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Abdulkadir Badıllı’nın oğlu Said Badıllı ile konuşan Erdoğan, Badıllı’ya rahmet, ailesine, talebelerine ve sevenlerine sabır ve metanet dilediği öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Badıllı ailesini arayarak taziyede bulunduğu bildirildi.  

ABDULKADİR BADILLI KİMDİR?

1936 yılında Şanlıurfa’ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde dünyaya geldi. Babası Abdurrahman, annesi Havva’dır. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki-üç kere ziyaret etti ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etti. 1953’ten bugüne kadar Risale-i Nur hizmetinde hayatına devam etmiştir. Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir. Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Kürtçe biliyor. Urfa’daki mekânı bir Bediüzzaman arşiv hanesi gibi kullanılmıştır. Said Nursi’ye ait birçok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin de meşhur cübbesi orada bulunmaktadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAŞLICA ESERLERİ

Üç ciltlik Mufassal Tarihçe, Risale-i Nur’un Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman ve Din Tılsımları, İslam Kardeşliği İçinde Türk-İlişkileri, Güneş Üflemekle Sönmez, son olarak Risale-i Nur’da Cuma Hutbeleri adında bir çalışması var.

GÜLEN 8 YIL HAPİS TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Paralel Yapı’nın lideri Fetullah Gülen, Abdulkadir Badıllı’nın, gazetemize verdiği röportajda yer alan, “Gülen’in ABD ve İsrail ile işbirliğine şaşırıyorum, CIA onu kullanıyor, Gülen zamanla Risalelerden uzaklaştı” şeklindeki sözlerinden rahatsız olup kendisine hakaret edildiğini, iftirada bulunulduğunu, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiğini savunarak, Abdulkadir Badıllı’nın 8 yıl hapisle cezalandırılmasını istemişti. Badıllı ise, gazetemize yaptığı açıklamada; “Dava açsın. Biz de ona göre gider mahkemede ifademizi veririz. Bu davalar kendisinin aleyhine dönecek. Çünkü bu yazılanların hiçbirisi yalan değil, belgesiz değildir” demişti.










x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23