• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayrılıkçı lider o ülkeden sığınma istedi

Yeniakit Publisher
2018-02-18 18:14:00 -
Ayrılıkçı lider o ülkeden sığınma istedi

Aşırı solcu CUP üyesi Gabriel'in Cenevre'ye giderek sığınma talebinde bulunduğu ileri sürülürken, Gabriel'in Cenevre'de olduğunu doğrulayan partisi, iddia konusunda bilgi vermedi.

Ayrılıkçı Katalan partilerden Halk Birliği Adaylığı Partisi (CUP) eski sözcüsü Anna Gabriel'in "isyan" ve "bölücülükten" yargılandığı duruşma öncesi İsviçre'den iltica talebinde bulunduğu öne sürüldü.

El Periodico gazetesinin haberinde, bir süredir görünmeyen Gabriel'in İsviçre'nin Cenevre kentine giderek sığınma istediği iddia edildi.

Kaynak gösterilmeyen haberde ayrıca, eski sözcü ve eski parlamenter Gabriel'in daha önce ETA üyelerinin savunmasını üstlenen bir avukatla temasa geçtiği kaydedildi.

Haberin yayımlanmasının ardından aşırı solcu CUP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gabriel'in diğer bazı parti üyeleriyle son haftalarda Cenevre'de olduğu doğrulanırken, sığınma başvurusu yapıp yapmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Açıklamada, "isyan" ve "bölücülükle" suçlanan Gabriel'in de aralarında bulunduğu ayrılıkçı Katalan siyasetçilerin Yüksek Mahkemede 21 Şubat'ta görülecek davaya "uluslararası bir boyut getirmek istedikleri" bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve dört bakan, 27 Ekim 2017'deki terk taraflı bağımsızlık ilanı sonrası Belçika'ya kaçmıştı. Katalonya'da 21 Aralık 2017'de yapılan seçimleri ayrılıkçı partiler kazanmış ancak Puigdemont'un kaçak olması nedeniyle hükümet kuramamışlardı.

İspanya Anayasa Mahkemesi, İspanya'ya gelmesi durumundan tutuklanacak olan, bu yüzden de Katalonya'yı Belçika'dan yönetmek isteyen Puigdemont'un yemin törenine şahsen katılmadığı sürece eski görevine dönemeyeceğine hükmetmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23