• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AYM’de de FETÖ temizliği

Yeniakit Publisher
2016-07-31 07:04:00 - 2016-07-31 06:52:08
AYM’de de FETÖ temizliği

İstanbul’da Adli Tıp Kurumu’na yönelik başlatılan operasyonda, aralarında profesör, doktor ve uzmanların da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

MEHMET ÖZMEN / ANKARA 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Türkiye tarihinde ilk kez Anayasa Mahkemesi’ne operasyon yapılarak FETÖ üyesi oldukları şüphesiyle 64 kişi açığa alındı. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında 16 Temmuz’da AYM üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tezcan gözaltına alınmıştı.

8 RAPORTÖR HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Başkanlık tarafından, kadroları diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan toplam 13 raportörün görevlerine 18 Temmuz’da son verilerek kurumlarına iade edildikleri, bu raportörlerden 8’i hakkında açığa alma ve gözaltı kararı olduğunun öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, Başkanlık tarafından, 22 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 4. maddesi çerçevesinde, bir kadrolu raportör, 7 kadrolu raportör yardımcısı ve 56 personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

BAŞKANIN KORUMASI GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Başkanlığın yakın koruma ekibi içerisinde gözaltında olan kimse bulunmadığı kaydedildi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın korumalarından biri, hakkındaki ihbar nedeniyle geçen hafta gözaltına alındığı, başka bir konuyla ilgili olduğu belirtilen ihbarın asılsız çıkması nedeniyle görevine iade edildiği öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin bütün kamu kurumlarında olduğu gibi yüksek yargının en tepesi sayılan Anayasa Mahkemesi’ne de sızdıkları ortaya çıktı. Hukukçular, geçmişte birçok kritik davada tartışmalı kararlara imza atan AYM’de, FETÖ militanlarının etkisinin araştırılması gerektiğini söylediler.

ADALET BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞINDA ARAMA 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığında arama yapılıyor. Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Başkanlıkta görev yapan çok sayıda tetkik hakiminin odası aranıyor ve bilgisayarları inceleniyor. 

ADLİ TIP’TA 29 GÖZALTI

Öte yandan; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda çalışan, aralarında profesör, doktor ve uzmanların da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23