• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya açılsın

Yeniakit Publisher
2015-05-25 07:45:00 - 2015-05-24 22:54:22
Ayasofya açılsın

Sultanahmet Meydanı’nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Ayasofya Camisi’nin yeniden ibadete açılması talebi ve Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkum edilmesine tepki için yürüyüş yaptı.

İSTANBUL - Sultanahmet Meydanı’nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Ayasofya Camisi’nin yeniden ibadete açılması talebi ve Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkum edilmesine tepki için yürüyüş yaptı.

Sultanahmet Camisi’nin kapısında “Büyük Ayasofya Yürüyüşü” için dün öğle namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ‘’Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’’, ‘’Diren Mursi, Türkiye seninle’’ ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının da yer aldığı ‘’Dünya 5’ten büyük’’ yazılı pankartlar açtı. Mehter takımının çaldığı marşlarla yürüyüşe başlayan topluluk, ‘’Defol Sisi, seninleyiz Mursi’’, ‘’Diren Mursi, Türkiye seninle’’, İslam kanımız, feda olsun canımız’’, “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’’ sloganları atarak, Ayasofya Camisi’nin önüne geldi.

Burada topluluğa hitap eden Dr. İhsan Şenocak, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han’ın siyasetin merkezine vurduğu bir fetih ve izzet mührü olduğunu belirterek, Ayasofya ve bütün mabetlerin İslam ümmetinin namusu olduğunu aktardı.

Amerika’dan mimarlar getirildiğini ve onlara ‘’Biz Ayasofya’yı müze haline getirdik. Bundan sonrası size ait. Bundan sonra onu kilise yapmak sizin vazifeniz’’ denildiğini söyleyen Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bu zihniyetin, yanlışlığın anlaşılması için Ayasofya mutlaka açılmalıdır. Ayasofya’yı, Allah’ın kalbini mühürlediği adamlar kapattılar. Artık kalbi mühürlenen adamların mühürlerinin bir hüküm ifade etmediğinin ilan edilmesi için Ayasofya mutlaka açılmalıdır. Anadolu’dan, Ağrı’dan Hakkari’den buraya gelen kardeşlerim. Buraya kadar geliyorlar ama içeri giremiyorlar. Neden giremiyorlar? Çünkü Sultan Mehmet Han hazretleri ‘Kim Ayasofya’yı bundan sonra başka bir amaç için kullanırsa, camiden başka bir amaç için kullanırsa Allah’ın, meleklerin, enbiyanın laneti onun üzerine olsun demiştir.’ Anadolu’nun mübarek evlatları, Ayasofya’ya bakıyorlar. ‘Eğer biz bu halde Ayasofya’nın içine girersek, yarın Sultan Fatih Mehmet Han’ın yüzüne nasıl bakarız kıyamette’ diyorlar. Anadolu çocuklarının abdestleriyle girmesi için Ayasofya mutlaka ve mutlaka açılmalıdır. Ayasofya’yı kalbi mescide bağlı olan İslam’ın çocukları açacaklar.”

Mısır’da hakkında idam kararı verilen İhvan üyesi Ahmet Elhurkey de yaptığı konuşmada, Mısır’da İhvan’ın bugüne kadar hep baskı altında tutulduğunu ifade etti. Mısır’da yaptıkları kavganın hak ve hukuk kavgası olduğunu anlatan Elhurkey, ‘’Bütün dünya bizim karşımızdaydı. Mısır’da İhvan’ın 12 bin üyesi cezaevinde ve şu ana kadar 10 bin kişi de öldü’’ dedi. Elhurkey, İhvan’a destek veren tek ülkenin Türkiye olduğunu, bu nedenle Türkiye’ye müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından ‘’Büyük Ayasofya Yürüyüşü” sona erdi.

Yürüyüşe, Ayasofya Derneği, Ayasofya Dergisi, Genç İHH, Kardeşler Cemiyeti, Hüküm Dergisi, Seviye Dergisi, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği, 23 Şubat Gençlik Hareketi ve Müslüman Anadolu Gençlik Derneği üyeleri katıldı.     

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23