• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avukatların Cizre açıklamasına hakim tepkisi

Yeniakit Publisher
2016-02-09 15:30:00 - 2016-02-09 16:03:00
Avukatların Cizre açıklamasına hakim tepkisi

İzmir Adliyesi C Blok kapısı önünde, Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağı protesto etmek için avukatlar basın açıklaması yaptı.

Açıklama yapılırken, İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erhan Atlı, "3 yaşındaki çocuklar, polisler ve asker öldürülüyor. PKK'ya neden tepki vermiyorsunuz? PKK'nın maşası olmayın" dedi. Atlı'nın bu sözlerine bazı avukatlar karşılık verdi.

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde Çağdaş ve Özgür Hukukçular Derneği üyesi avukatlar ile İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Grup adına basın açıklamasını Avukat Erdoğan Akdoğdu yaptı.
Cizre'de iki aydır sokağa çıkma yasağının uygulandığını, yasaklar nedeniyle sağlık ekiplerinin yaralıların bulunduğu evlere yaklaşmalarına izin verilmediğini öne süren, iki ayrı binada yaralı olarak bulunanlara yönelik operasyon yapılıp çok sayıda kişinin öldürüldüğünü iddia eden Akdoğdu, "Her birinin kapılarında kan lekeleri var. Dostlarımızın, müvekkillerimizin, mücadele arkadaşlarımızın kanı bunlar" dedi.

HAKİM ATLI'DAN TEPKİ
Basın açıklaması devam ederken, İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erhan Atlı, merdivende, "3 yaşındaki çocuklar, polisler ve asker öldürülüyor. PKK'ya neden tepki vermiyorsunuz" diye seslendi. Atlı'ya avukatlar da tepki verdi. Erhan Atlı, korumasıyla birlikte otomobile binip, adliyeden ayrılırken de camı açıp, "PKK'nın maşası olmayın" diye konuştu. Atlı'nın bu sözlerine bazı avukatlar da karşılık verdi. Kısa süren gerginliğin ardından, grup alkışlarla basın açıklamasını tamamlayıp, dağıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23