• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa'nın ortasında dev grev başladı

Yeniakit Publisher
2017-11-16 15:59:00 -
Avrupa'nın ortasında dev grev başladı

Fransa'da Çalışma Yasası Reformu'na karşı yapılan grev ve eylemler, hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Fransa'da hükümetin kararname yoluyla yasalaştırdığı Çalışma Yasası Reformu'na karşı çıkanların katıldığı ülke çapındaki grev ve protestolar, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

İşçi sendikalarının grev çağrısı çerçevesinde bugün ülke çapında 170 yürüyüş yapılması bekleniyor. Demiryolu ve havaalanı çalışanlarının bir kısmının katıldığı grev nedeniyle bazı uçuşların zamanında yapılamadığı, tren seferlerinin aksadığı ya da iptal edildiği belirtildi.

Beziers, Lyon, Toulouse, Grenoble, Metz, Marsilya ve Lorient şehirlerindeki yürüyüşler öğle saatlerinde başladı. Paris'teki geniş kapsamlı yürüyüş ise TSİ 16.00'da yapılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çalışma Yasası Reformu'na ilişkin kararnameyi 22 Eylül'de Elysee Sarayı'nda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından imzalamıştı.

Hükümetin reformu Ulusal Mecliste oylanmadan kararnameyle yasalaştırma kararı kamuoyunda tepkilere yol açmış ve yasaya karşı çıkanlar bugüne kadar ülke çapında üç kez meydanlara inmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEĞİŞİKLİKLER NE GETİRİYOR?

Macron'un ülkede yüzde 9,5 oranındaki işsizliğe çare bulacağını belirterek ortaya attığı en önemli seçim vaadi olan düzenleme, işverenlerin, işten haksız çıkarmalarda ödenecek tazminatlar için tavan belirlenmesine ve herhangi bir yasal kısıtlamaya maruz kalmaksızın çalışma saatlerini doğrudan işçilerle belirleme özgürlüğü elde etmesine imkan tanıyan düzenlemeler içeriyor.

Çalışma Yasası Reformu'nda, 50'den az çalışanı bulunan iş yerlerinde işverenin sendika temsilcisi olmaksızın çalışanla masaya oturabilmesi ve işten çıkarılmalarda itiraz süresinin bir yıl ile sınırlandırılması gibi değişiklikler de yer alıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23