• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa’da ırkçılık salgına dönüştü

Yeniakit Publisher
2017-03-24 08:12:00 -
Avrupa’da ırkçılık salgına dönüştü

Terör örgütlerine her türlü desteği veren Almanya ve Hollanda’nın Türk Bakanlarını faşist bir zorbalıkla engellemesinin hemen akabinde Avrupa Adalet Divanı’nın başörtüsünü yasaklayan skandal kararı Avrupa’da ırkçılığın bir veba gibi yayıldığını gözler önüne serdi.

HARUN SEKMEN / İSTANBUL Her fırsatta Türkiye’ye insanlık ve adalet dersi vermeye kalkan Avrupa kıtası adeta faşizme teslim olmuş durumda. Avrupa’da dalga dalga yayılan ırkçılığın sonun başlangıcı olduğunu belirten uluslararası ilişkiler uzmanları ve sosyologlar Akit’e yaptıkları değerlendirmede; “Avrupa hasta bir coğrafya. Bütün ülkelerde yayılan ırkçılık, rüyalar kıtasını çöküşe gebe bırakmaktadır” dediler. 

IRKÇILIK VEBASI    AVRUPA’YI BİTİRECEK

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Avrupa’da yükselen ırkçılığın tükenmişliğin sembolü olduğunu belirterek, “Avrupa hasta bir kıta. Gitgide nesli tükenen ve son çırpınışlarını yaşayan bir kıta. Yükselen ırkçılık tükenmişliğinin bir göstergesidir” dedi. Avrupa’nın geçmişten bugüne kadar İslam’a ve Türklüğe düşman olduğunu kaydeden Akgül, “Bu düşmanlığını içimizdeki hainleri vasıtasıyla gizlemeye çalıştı. Kendini bize şirin gösterdi. Avrupa öteden beri dışı güzel ama içerisi çöpten ibaret bir yer. İnsan hakları süs, demokrasi ise bir dekorasyondan ibarettir” ifadelerini kullandı. Batı’nın İslam dünyasının liderliğini yapan bir Türkiye’yi hazmedemediğini vurgulayan Akgül, “Uyanan İslam dünyasının liderliğini yapan Türkiye ve Türkiye’nin önderliğini yapan Erdoğan’a karşı da bir düşmanlık körüklüyorlar. Türkiye’nin kendi inisiyatifiyle yönetilmesinde endişe duyuyorlar” şeklinde konuştu. 

SOSYOLOJİK BİR BUHRANIN EŞİĞİNDELER

Sosyolog Cemil Arslan ırkçılığın Avrupa’nın köklerinde var olduğunu hatırlatarak, “Avrupa ülkeleri zaten kendi genetik kodlarında yer alan ve asla değişmeyen, değişmesi de ihtimal dışı görünen vahşi, barbar, gaddar ve hunhar yüzünü sergilemekten kesinlikle kaçınmıyor. Haçlı İttifakı, tarihin her döneminde olduğu gibi gerçek, maskesiz, hakiki, utanmaz, onursuz ve arlanmaz halini tezahür ediyor” dedi. Avrupa’nın başka ülkelere demokrasi dersi verirken kendisinin hiç nasiplenmediğini belirten Arslan, “Başka milletlere, ülkelere ve halklara sürekli akıl vermekle, diktatörvari tutumlarla, onları manipüle etmekle meşgul olan Avrupa, ABD ve Kadim Yandaşları her türlü rezaleti, kepazeliği, alçaklığı, pervasızlığı ortaya koymakta ve yaygınlaştırmakta bir beis görmemektedirler” ifadelerini kullandı. Batı’da yükselen ırkçılığın sosyolojik bir buhran olduğunu kaydeden Arslan, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bir veba gibi yayılan ırkçılık sosyolojik bir çöküntünün neticesidir. Bütün bu olup bitenlere karşı net bir tavır sergilemek, tutumlar geliştirmek, pozisyonlar almak zorundayız” dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ELÇİLİĞİMİZE SALDIRDILAR, POLİSLER SEYRETTİ

Son olarak Viyana’da Türk Büyükelçiliği binasının çatısına yan apartmandan geçen aşırı sağcı Avusturya Kimlik (Identitre Bewegung) Hareketi mensubu kişiler, elçilik binasının ön cephesine üzerinde “Erdoğan, Türkleri al götür” yazılı bir pankart açtı. Elçilik çalışanlarının müdahalesi ile derhal olay yerinden uzaklaştırılan saldırganlar, çektikleri fotoğrafları kendi internet sitelerinde paylaştı.Viyana Büyükelçilik güvenlik birimlerinin olaya müdahale etmediği görüldü. 

TÜRK BAKANLARI ÜLKELERİNE SOKMADILAR

Başta FETÖ, PKK, DHKP-C olmak üzere ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren terör örgütlerini hamiliğin yapan Avrupa’nın iki önemli ülkesi Almanya ve Hollanda, Türk Bakanlarına ise giriş izni vermedi. Önce Almanya türlü bahanelerle bakanlarımızı engellerken, Hollanda ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermedi. Akabinde ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı insanlık dışı bir muamele göstererek sınır dışı etti. 

TERÖRİSTLERE KUCAK AÇIYORLAR

Avrupa Birliği ülkelerinden Nazi artığı Hollanda 32 hainin hamiliğini yapıyor. Merkel’in başbakanı olduğu Almanya ise 179 teröristi barındırıyor. Yunan, 50, Fransa 48, İngiltere 21, İtalya’dan 22, İspanya’dan 13, İsveç’ten 12, Hırvatistan’dan 4, Finlandiya’dan 4, Macaristan’dan 4, Polonya’dan 4, Danimarka’dan 2, Çekya’dan 2, Portekiz, Slovenya ve Slovakya’dan 1’er terörist bulunuyor. Avusturya 11, Bulgaristan 17, Roma’da 5 terörist bulunuyor. 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23