• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa Birliği, başörtüsü yasağından memnun

Yeniakit Publisher
2017-03-21 13:51:00 -
Avrupa Birliği, başörtüsü yasağından memnun

AB Adalet Divanı'nın başörtüsü iş yerlerinde yasaklama imkanı veren kararının ardından AB Temel Haklar Ajansı, yasağı memnuniyetle karşıladı.

Avrupa Birliği (AB) Temel Haklar Ajansı (FRA), AB Adalet Divanı'nın başörtüsünün iş yerlerinde yasaklanmasına imkan veren kararını savunarak, iş yerlerinde çalışanlara eşit muamelede bulunulabilmesi açısından bu kararın memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Viyana merkezli FRA, AB Adalet Divanının başörtüsü kararına ilişkin sorusuna yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, karara neden olan olay ve Adalet Divanının konuya ilişkin gerekçelerine yer verilerek, "Adalet Divanının aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Karar, iş yerlerinde çalışan kişilere eşit muamelede bulunulabilmesi noktasında temel sorunların çözümüne imkan sağlıyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Adalet Divanı'nın konuyu ulusal mahkemelere yönlendirdiği ve böylelikle ileride ortaya çıkabilecek herhangi bir olayın dini sebeblerden kaynaklanan bir ayrımcılık olup olmadığına ABye üye ülkelerin ulusal mahkemelerinin karar vereceği belirtildi.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AB Adalet Divanı, iş yerlerinde çalışanların "görünür bir biçimde dini, siyasi, felsefi sembolleri taşımaları" hakkında Belçika ve Fransadan yapılan iki başvuruyu karara bağlamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme, işverenlerce, çalışanların iş yerlerinde iç kurallar gereği herhangi bir siyasi, felsefi veya dini sembolün görünür kullanımının yasaklamasının doğrudan ayrımcılık teşkil etmediğine hükmetmişti. Mahkeme böylelikle iş yerindeki iç tüzükte yer alması halinde başörtüsü kullanımının "ayrımcılık teşkil etmediği", bu tür bir zorunluluk olmaması halinde ve sadece bir müşterinin şikayeti üzerine işten atmanın ise "ayırımcılık teşkil edebileceği" kararını aldı.

AB Adalet Divanı'nın kararının hemen ardından Avusturya’da bir özel eğitim kurumu, başörtüsü dahil dini sembollerin çalışanları tarafından kullanılmasını yasaklamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23