• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşbaz etkinliklerinde gastro şov

Yeniakit Publisher
2017-09-30 12:24:00 -
Ateşbaz etkinliklerinde gastro şov

“Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri” birbirinden güzel etkinlik ve şovlarla devam ediyor.

Etkinliklerin ikinci gününde et profesörü olarak bilinen Cüneyt Asan ve diğer ünlü yemek şeflerinin gastro şovları büyük beğeni topladı. Ayrıca Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bayat Ekmek Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

“Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri” Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nin katılımcılığında düzenleniyor. Etkinliklerin ikinci gününde Tantavi Ambarında düzenlenen et profesörü olarak bilinen Cüneyt Asan ve diğer ünlü yemek şeflerinin gastro şovları büyük beğeni topladı. Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gümüşhane Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Ankara Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Programda ilk olarak Meram Belediyesi tarafından geçen hafta düzenlenen ‘Bayat Ekmek Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

“BAYAT EKMEK YARIŞMASIYLA İSRAFA DİKKAT ÇEKTİK”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçen hafta ekmek israfı konusunda farkındalık oluşturmak için ‘Bayat Ekmekten Yemek’ yarışması düzenlediklerini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Ülke geneline baktığımızda günlük 6 milyon ekmeğin israf edildiği biliniyor. Bu da ülke ekonomisi açısından 1.5 milyar TL’lik bir kayıp demek. Bu konuya dikkat çekmek için bu yarışmayı gerçekleştirmiştik. Ekmek israfının önlenmesi noktasında hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

CÜNEYT ASAN’DAN KONYA’YA ÖVGÜ

Et profesörü olarak bilinen Cüneyt Asan da, “Geçen sene de buradaydık ama organizasyon her yıl daha da güzelleşiyor. Etkinlikler her yönüyle muhteşem. Antepli olmamama rağmen bugüne kadar beni herkes oralı bilirdi. Çünkü her yerde Antep’i anlatırdım. Ülkenin rol modeliydi. Şimdi buradan döndükten sonra artık Konyalı diyecekler bana. Her yerde Konya’yı anlatacağım. Konya’ya gelip, buradaki güzel insanları görmeden Konya hakkında olumsuz fikirde bulunmamalarını söyleyeceğim. Bu duyguları edinmemizde en önemli sebep Başkan Fatma Toru’dur. İki gündür etkinlikler hiç aksama olmadan su gibi akıp gitti. Konya’yı çok seviyorum ve bundan sonra daha fazla burayı tanıtmaya çalışacağım” diye konuştu.

Misafir belediye başkanları da güzel bir organizasyona imza attığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür ettiler.

Programa katılan Türk mutfağının ünlü şefleri de, gelinen nokta itibariyle mutfağımızın dünya mutfakları arasında ön plana çıktığına dikkat çektiler.

Ünlü Türk mutfak şefi Cüneyt Asan ve diğer ünlü yemek şeflerinin gastro şovları büyük beğeniyle izlendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23