• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Askerimiz adını Peygamber’den aldı

Yeniakit Publisher
2017-11-24 10:24:00 - 2017-11-24 10:51:35
Askerimiz adını Peygamber’den aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığında 855 muvazzaf subay adayının mezuniyet törenine katıldı.

YENİ AKİT/ANKARA Harp Okulu’nun mezuniyet törenine katılan Erdoğan, “Milletimiz ‘peygamber ocağı’ olarak nitelediği bu şanlı yuvaların şu veya bu kesime değil bizatihi kendisine ait olduğunu çok iyi biliyor. Dünyada, İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerine ‘Mehmetçik’ denmez ama dikkat edin bizim askerimize Peygamberimizin ismiyle müsemma ‘Küçük Muhammed” anlamında ‘Mehmetçik’ adı verilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığında 855 muvazzaf subay adayının mezuniyet törenine katıldı. Konuşmasına, “Bugün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulumuzun ilk mezunlarını veriyoruz” diyerek başlayan Erdoğan, milletle birlikte darbe girişimi engellendikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamının tasfiye edildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı, ülkeyi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarından başladığının görüldüğüne işaret ederek, “Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış tabur komutanı düzeyindeki yöneticilerin neredeyse tamamının darbecilerle birlikte olduğunun ortaya çıkması çok önemlidir. Bunun için biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik, tüm askeri eğitim kurumlarımızı ‘Milli Savunma Üniversitesi’ adıyla tek çatı altında birleştirdik” diye konuştu.

BU KAPI MİLLET EVLATLARINA AÇIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harp okullarına bunun dışında bir misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz, biz de aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Bunun için diğer harp okulları gibi Kara Harp Okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum.

“ORDUMUZ HEPİMİZİNDİR”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz ‘peygamber ocağı’ olarak nitelediği bu şanlı yuvaların şu veya bu kesime değil bizatihi kendisine ait olduğunu çok iyi biliyor. Dünyada, İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerine ‘Mehmetçik’ denmez ama dikkat edin bizim askerimize Peygamberimizin ismiyle müsemma ‘Küçük Muhammed” anlamında ‘Mehmetçik’ adı verilmiştir. Harp okullarımıza yapılan müracaat sayısının doğrusu ben katlanarak artacağına inanıyorum. Çünkü bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu, FETÖ’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu, şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur.

BİZİM DERDİMİZ CUNTACILARLA

Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ordumuzun içerisine sızmış darbeci ve cuntacı hainlerle mücadele etmek başkadır, ordumuzu zayıflatacak, askerimizi rencide edecek davranışlar içerisine girmek bambaşkadır. Hainlerle mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz ama hiç kimsenin bunu fırsat bilip ordumuzu, subaylarımızı, askerimizi yıpratmasına da müsaade etmeyeceğiz.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23