• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Askerî okullarda İHL’ye ambargo sürüyor

Yeniakit Publisher
2015-03-27 07:07:00 - 2015-03-27 07:07:28
Askerî okullarda İHL’ye ambargo sürüyor

28 Şubat darbe zihniyetinin dindar kesime karşı yürüttüğü hukuk dışı uygulamalardan bazıları devam ediyor. Halk nezdinde “Peygamber ocağı” olarak anılan TSK, İmam-Hatip Lisesi mezunlarını halen Harp Akademileri’ne ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına almıyor.

MUHAMMET KUTLU / ANKARA - AK Parti iktidarıyla mütedeyyin kesime karşı yapılan ayrımcılık bir bir ortadan kaldırılırken, 28 Şubat darbe zihniyetinin dindar kesime karşı yürüttüğü hukuk dışı uygulamalardan bazıları halen devam ettiriliyor. Halk nezdinde “Peygamber ocağı” olarak anılan Türk Silahlı Kuvvetleri, subay ve astsubay yetiştirilen askeri okullara yapılan alımlarda İmam Hatip Liseleri’ne karşı uyguladığı ayrımcı ambargoyu sürdürüyor. Askeri okullara alım koşullarında bütün lise ve teknik lise mezunlarına başvuru hakkı verildiği halde, İmam Hatip Lisesi mezunları 28 Şubat döneminden kalma engelle karşılaşıyor. İmam Hatipliler Harp Akademileri’ne ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına halen alınmıyor.

Kız meslek liselerinden güzel sanatlar liselerine, turizm ve otelcilik liselerinden hemşirelik meslek liselerine, laborantlık meslek liselerine kadar her tür eğitim veren liseden askeri okullara öğrenci alınırken, İmam Hatip Liselerinden alım yapılmaması, hem öğrencileri hem de velileri üzüyor. Veliler, 28 Şubat döneminden kalma darbe uygulamalarının hâlâ devam etmesinin çocuklarını mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden anlayış beklediklerini dile getiriyorlar.

ORDUDAKİ MANEVİ BOŞLUĞU PARALELCİLER DOLDURMAYA KALKIŞTI

Konuyla ilgili görüş bildiren üst düzey bir askeri yetkili, İmam Hatiplilerin alınmamasından dolayı orduda manevi alanda bir boşluk meydana geldiğini, bu boşluğu da paralel yapının doldurmaya kalkıştığını söyledi. Aynı yetkili, paralel yapının sinsi bir taktikle kendisine karşı mücadele veren vatanına bağlı askerleri de “paralelci” diye yaftalayarak, ordudan atılmasını sağladığını da ifade etti.

Uzmanlar, asker intiharlarının artmasında, askeriyedeki manevi boşluğun etkisinin olabileceğini kaydediyorlar.

TİMAV BAŞKANI ÖKSÜZ: İHL’LİLER KAHRAMAN ORDUMUZA GÜÇ KATACAKTIR

Askeri okullara İmam Hatip Liselilerin alınmaması ile ilgili görüşlerini dile getiren Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı A. Ecevit Öksüz, “Normalleşen ve kodları yeniden yazılan ‘Yeni Türkiye’de İmam Hatiplilerin halen askeri okullara giremiyor olması anormal dönemlerin kötü bir mirasıdır” dedi. Öksüz şöyle devam etti: “İmam Hatip Okullarından mezun olan evlatlarımızın askeri okullara da girebilmesi kahraman ordumuza güç katacaktır. Nasıl Fen, Anadolu Öğretmen veya diğer okullarda okuyan öğrenciler bu vatanın evlatlarıysa İmam Hatip Okullarında okuyan gençler de bu vatanın evladı, onların ebeveynleri de bu milletin en güzide fertlerindendir. İmam Hatip Okullarında okuyan nesilden nasıl hakim, savcı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı çıktıysa; teğmenler, yüzbaşılar, binbaşılar ve generaller de çıkabilmelidir”

İHL’LİLER, GEZİ GENÇLİĞİNİN VERDİĞİ GİBİ REFLEKS VERMEMİŞTİR

Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri incelendiğinde İmam Hatiplerin değerinin, sağduyusunun, milli ve manevi değerlere sadakatinin daha iyi anlaşılacağını belirten Öksüz şunları söyledi: “Özellikle 28 Şubat gibi dönemlerde İmam Hatipler Gezi gençliğinin verdiği refleksi vermemiş, sükûnet, asalet ve vakar içerisinde hak mücadelesini sürdürmüşler, ülkeyi savaş alanına çevirmemişler, sokakları ateşe vermemişlerdir. Geldiğimiz noktada devlet ile millet barışmış, ‘muhtar bile olamaz’ denilen bir lider başbakan olmuş, cumhurbaşkanı olmuştur. Dolayısıyla devletin tüm kademelerinde ehliyet ve liyakat ölçüsünde İmam Hatipliler hak ettiği hizmet verebilir noktaya gelmiştir.”

YALÇIN: BU AYRIMCILIĞIN MANTIĞINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, konuyla ilgili şunları söyledi: “İmam-Hatip Liselerine yönelik negatif ayrımcılık yapma alışkanlığı eski Türkiye’nin bir alışkanlığıdır. 1973’te İmam-Hatip Okullarının adı İmam-Hatip Lisesi olarak değiştirilmiş ve üniversiteye girme hakları verilmiştir. Ancak eski Türkiye refleksi olarak İmam-Hatip Lisesi mezunlarının askeri okullara girmelerinin önüne barikat kurulmuştur. Hükümetten beklentimiz, nasıl okulda, iş yerinde, mecliste, kamuda başörtüsü yasağını kaldırarak eski Türkiye uyarlamasına son verdiyse, nasıl haksız katsayı uygulaması, sekiz yıllık kesintisiz eğitim gibi 28 Şubat uygulamalarına son verdiyse İmam Hatiplilerin askeri okullara girmelerine engel teşkil eden eski Türkiye’ye ait barikatları ortadan kaldırmasıdır.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23