• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asgari ücrette kesinti olacak mı?

Yeniakit Publisher
2016-11-17 23:53:00 - 2016-11-17 23:56:21
Asgari ücrette kesinti olacak mı?

Asgari ücrette vergi dilimi dolayısıyla kesinti yapılıp yapılmayacağı ile ilgili tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu noktayı koydu

Asgari ücret 2017 yılında ne kadar zamlanacak? Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken asgari ücretin düşmesiyle ilgili AK Parti harekete geçti. Yapılan çalışmalar neticesinde Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 70 TL'lik kesinti ortadan kalkacak. Peki 2017 yılında Asgari ücret ne kadar zamlanacak?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay geçen hafta yaptığı açıklamada hükümete 2017'de asgari ücret 1600 lira olsun çağrısı yapmıştı. Atalay'ın asgari ücret çağrısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yanıt verdi. Zeybekçi, asgari ücret 1600 lira olsun çağrısına pek de sıcak bakmadı.

İşte o açıklama

"Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye zeytin verebilsin, alanı da korumak lazım. O anlamda şimdi Türk ekonomisi olarak bizim Türkiye olarak dikkat etmemiz gereken şey şu. Milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücret olan bir ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek için söylemiyorum ama buna da dikkat etmemiz lazım. İstemenin sonu yok." dedi

2017-asgari-ücret-zammı

ASGARİ ÜCRET 1600 TL Mİ OLACAK?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı şimdiden merak konusu oldu. Gelecek yıl geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, 1600 liraya imza atmaya hazır olduğunu açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun pazarlıklara sahne olması bekleniyor. Doğrudan 6,5 milyon işçiyi ilgilendiren görüşmelerde işçi kesimini temsil eden Türk-İş, enflasyon oranı, geçim şartları, döviz kurlarındaki artış ve ekonomideki genel durumu göz önünde bulundurarak, pazarlık masasında sunacağı teklifi hazırladı. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl komisyona sunacağı zam talebinde TÜİK'in bir işçinin net yaşam maliyeti rakamını dikkate alacak olan Türk-İş, kurumun geçen yıl komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan 1600 lirayı isteyecek.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Asgari ücrette vergi dilimi dolayısıyla kesinti yapılıp yapılmayacağı ile ilgili tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı [follow=http://www.yeniakit.com.tr/haber/mehmet-muezzinoglu-kimdir-232617.html]Mehmet Müezzinoğlu[/follow] noktayı koydu. Müezzinoğlu, "Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil sayın başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

"2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları"na göre, gelecek yıl en yüksek maaş zammı yüzde 12,2 ile çağrı merkezleri sektöründe yapılacak. En düşük zam oranı uygulayacak sektör ise yüzde 7,8 ile yatırım ve finansal kiralama sektörü olacak.

Asgari ücretle çalışanların yoğun bulunduğu çağrı merkezlerinin en çok maaş zammı yapacak sektör olması, asgari ücret artışının Türkiye ücret piyasalarında önemli bir etkisi olduğunu gösterdi.

 

(Haber7)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23