• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artık anneler de mobil oyun oynuyor… Üstelik rakamlar sizi çok şaşırtacak

Yeniakit Publisher
2017-10-10 08:08:00 -
Artık anneler de mobil oyun oynuyor… Üstelik rakamlar sizi çok şaşırtacak

Annelerin yüzde 70’i her gün mobil oyun oynuyor Anneler mobil oyunlarla rahatlıyor.

AdColony’nin Nielsen partnerliğinde gerçekleştirdiği “Türkiye’de Annelerin Mobil Oyunlarla İlişkisi” araştırması sonuçlarına göre; annelerin %70’inden daha fazlası her gün mobil oyunlar oynuyor. 18-35 yaş arası genç annelerde bu oran yüzde 80’e kadar çıkıyor. Anneler arasında en popüler oyunlar; bilgi oyunları, puzzle’lar ve strateji oyunları. Oyun oynarken annelerin en çok tercih ettiği teknolojik cihaz ise %96’lık oranla akıllı telefonlar.

Mobil oyunlar deyince ilk olarak gençler ve çocuklar akla geliyor. Hatta çoğu zaman annelerin telefonları çocuklara verdikleri ve onların oyun oynadıkları söylense de AdColony’nin Nielsen partnerliğinde gerçekleştirdiği “Türkiye’de Annelerin Mobil Oyunlarla İlişkisi” araştırması anneler hakkında bilmediğimiz yepyeni bilgiler ortaya koydu. Araştırma sonucuna göre anneler de en az çocuklar kadar oyunlara meraklı ve fırsat buldukça aktif olarak mobil oyun oynuyorlar.

Türkiye’de Mobil Oyunlar araştırmasının ikinci ayağı olan “Türkiye’de Annelerin Mobil Oyunlarla İlişkisi” araştırması ile “Anneler” özelinde daha önce eşi görülmemiş datalar elde edildi. Araştırma, 3 büyük ilde temsiliyeti yüksek bir örneklem grubuyla gerçekleştirildi.

 EN AZ TANIDIĞIMIZ MOBİL OYUNCULAR: “ANNELER”

 AdColony Türkiye olarak geçtiğimiz aylarda Nielsen partnerliğinde Türkiye'de eşine rastlanmamış bir “mobil oyun araştırması” hayata geçirerek eşsiz datalar elde ettiklerini belirten AdColony CEO’su Volkan Biçer “Genel çerçeveyi görebildikten sonra mobil oyunlara dair aklımızı kurcalayan diğer sorulara da yavaş yavaş cevaplar bulabilmek adına daha spesifik gruplar özelinde çalışmalarımıza Nielsen'le birlikte devam ettik” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Türkiye'de Mobil Oyun ve Oyuncular” araştırmasının ikinci aşamasında annelere odaklandıklarına dikkat çeken Biçer, şöyle devam etti:

“Annelerin akıllı cihazlarında oyun oynayanların sadece çocuklar olmadığını, annelerin nasıl oyunlar sevdiğini, ne zamanlarda oyun oynamayı tercih ettiğini ve daha bir çok datayı bize sunan bu araştırma ile mobil oyuncular arasında belki de en az tanıdıklarımızdan biri olan anneleri daha iyi anlayabilme imkanı yakalamış olduk.”

HER GÜN MOBİL OYUN OYNAYAN ANNELER ÇOĞUNLUKTA

Annelerin mobil oyunlarla ilişkisinin incelendiği araştırmaya katılan annelerin %70’inden daha fazlası her gün mobil oyunlar oynadıklarını dile getirdi. Özellikle 18-35 yaş arası genç annelergrubunda bu oran %80’e yaklaştı. Araştırmada haftada bir gün oyun oynadığını söyleyen annelerin oranı ise %17,5 oldu.

ANNELERİN FAVORİSİ BİLGİ OYUNLARI

 Mobil oyun oynama konusunda annelerin büyük çoğunluğunun oldukça aktif olduğunun ortaya çıktığı araştırmada annelerin neler oynadığına bakıldığında ise; %52,5 oranla bilgi oyunları ilk sırada, %33,8’le puzzle’lar 2. sırada ve %33 oranla strateji oyunları 3. sırada yer aldı. Araştırma sonuçlarına göre; ilk 3 kategoriyi sırasıyla okey, tavla gibi masa oyunları ve macera aksiyon oyunları takip etti.

 AKILLI TELEFONLAR AÇIK ARA ÖNDE

 Mobil oyunlara oldukça ilgi duyan annelerin en çok tercih ettiği teknolojik cihazlarda sahiplik durumuna bakıldığında %99,8’lik oranla akıllı telefonlar açık ara birinci oldu. Anneler arasında en popüler teknolojik cihazın akıllı telefonlar olduğunun belirlendiği araştırmada tercih edilen diğer teknolojik cihazların ise %57,8 oranla masaüstü/dizüstü bilgisayarlar, %31 kullanım oranı ile tablet cihazlar olduğu ortaya konuldu.

Akıllı telefona sahip olma oranının neredeyse %100 yaklaştığı araştırmada anneleremobil oyunları oynadıkları cihazlar sorulduğunda ilk sırada yine akıllı telefonlar yer aldı. Annelerin %96’sı akıllı telefonlarından aktif olarak oyun oynadıklarını dile getirirken, tablet cihazlarından mobil oyun oynadıklarını söyleyene annelerin oranı %24 oldu.

Araştırmada annelere mobil oyun oynarken aynı zamanda neler yaptıkları, hangi zamanlarda oyun oynamayı tercih ettikleri de soruldu. Araştırmaya katılan anneler, mobil oyunları en yüksek oranla evde dinlenirken, rahat oldukları zamanlarda oynamayı tercih ettiğini ifade etti. Araştırma sonuçlarına göre; anneler en çok evde dinlenirken, müzik dinlerken, televizyon izlerken ve yemek yaparken mobil oyun oynamayı tercih ediyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23