• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arınç'tan 'yeni parti' açıklaması!

Yeniakit Publisher
2017-05-09 09:09:00 - 2017-05-09 14:35:56
Arınç'tan 'yeni parti' açıklaması!

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum sonrası AK Parti'den ayrılacak bir grubun yeni parti kuracağı şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi. Böyle bir şeyin olmayacağını ifade eden Arınç, tek isteklerinin "AK Parti’nin kendi hukuklarını koruması" olduğunu söyledi.

Gazeteci-yazar Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’la konuşmasını yazdı. Arınç, yeni bir parti kurmayacaklarını söyledi.

Abdullah Gül’ün babasının cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bakanların acısını paylaştıklarını belirterek başladığı yazısında Selvi, “AK Partililer sadece cenaze namazlarında bir araya gelmiyor. Son dönemlerde zedelenmeye çalışılsa da ‘kardeşlik hukuku’ önemli” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa referandumu gösterdi ki Erdoğan’ın bu ülkede yüzde 52 oyu var. Erdoğan, kurulduğu günden bu yana AK Parti’yi bir başarıdan diğerine taşıdı. Ayrıca güçlü liderliği ile partiyi bir arada tutmayı başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu partiye sırtını dönen kimse iflah olmadı” dediği isimler Abdüllatif Şener, İdris Naim Şahin ve İdris Bal’dı. AK Parti’nin öncü kadrolarının hiçbir zaman ayrı bir parti arayışları olmadı” diyen Selvi, Arınç’ın ‘yeni parti’ yanıtını ise şöyle aktardı:

“Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’la konuştum. ‘Biz partimize, davamıza bağlılığımızı söylüyoruz. Ne parti kurması, biz iyi bir AK Partiliyiz. AK Parti’nin dışında bizim bir gözümüz yok’ dedi. Bülent Arınç’ın tek istediği AK Parti’nin kendi hukuklarını koruması, itibarsızlaştırma çabalarına izin verilmemesiydi.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23