• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arınç: Elinin körü diyeceğim ama...

Yeniakit Publisher
2015-02-01 20:08:00 - 2015-02-01 20:16:44
Arınç: Elinin körü diyeceğim ama...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açılışta yaptığı konuşmada Manisa'nın da otantik yerleri olmasına karşın turist çekemediğini söyleyerek bir anısını anlattı.

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki, restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, iç düzenlemesi ise Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan 5 asırlık geçmişe sahip Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açılışta yaptığı konuşmada Manisa'nın da otantik yerleri olmasına karşın turist çekemediğini ifade ederek bir anısını şöyle anlattı:

"Manisa'nın turist kaynaması lazım. Sadece Balkanlar'dan, Ortadoğu'dan ve bir başka yerden değil. Dünyanın her yerinden Manisa'ya mutlaka turist gelmesi lazım. Bunun için de onların hoşuna gidecek şeyler yapmamız gerekir."

CAMLI KÖŞK NERESİ?

"Japonya'yı meclis başkanı iken ziyaret ettiğimde, 'Mikasa' yani imparatorlarını ziyaret etmiştik. İmparator bana iki soru sordu. Sorularda biraz afalladım. Bir sürü şey konuştuk. Ama sonunda imparator 'Camlı Köşk ne durumda?' diye sordu. Espri olsun diye söylemiyorum ama 'Camlı Köşk'te neresi?' dedim. Biz, adamla ne konuşmaya geldik, o bize ne soruyor. 'Tamam o iş dedim', attım. Sonra dışarı çıktım. 'Beni mahçup ettiniz. Camlı Köşk neresi?' diye sordum. Bunun üzerine adam, durdu durdu bana 'Camlı Köşk' dedi. Bana dediler ki, 'Dolmabahçe Sarayı'nda Kabataş Caddesi üzerinde sarayın dışarıya bakan tek mekanına 'Camlı Köşk' derler. Bunun içerisinde kristal avizeler vardır. Cam mamulleri vardır. Japonlar orayı çok severler.' 'Gözünüz çıkmasın. Baştan söyleseydiniz. Belki daha güzel şeyler konuşacaktım' diye karşılık verdim. Sonra İstanbul'u aradım Milli Sarayları, 'O Camlı Köşk ne durumda?' diye. Bana, 'Efendim 7 aydan beri restorasyonu yapılıyor. Bitmek üzere' dediler. Haber gönderdik imparatora. Ben, Haziran ayında gittim, 'Eylül ayında açılışını yapacağız' dedim. Adam mutlu oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ELİNİN KÖRÜ DİYECEĞİM AMA...

Şimdi vartayı atlattık zannediyordum. Ama 'Kalehöyük'teki kazılar ne durumda?' dedi. Biz Japonya- Türkiye ilişkilerini düşünüyoruz. Koskoca 'Güneşin oğlu' Hirohito bana 'Kalehöyük'teki kazılar ne durumda' diyor. 'Elinin Körü' diyeceğim ama koskoca güneşin oğlu. 'Kalehöyük'teki kazılar da çok iyi gidiyor' dedim. Bunun üzerine, bana, 'Bizim prens Tomohito her sene oraya geliyor, kazı yapıyor, bir de orada müze yapacak. Hala bu kazıları bitiremedi' dedi. Biz de gaza geldik. 'Bu sene bitireceğiz onları' dedik. İnanın böyle. Kalehöyük dedikleri yer Kaman'ın bir beldesi."

JAPONLAR ARKEOLOJİ İÇİN GELİYOR

Arınç, Japonlar'ın çok gezdiklerini, 170 milyon nüfusları bulunduğunu 170 bin turistin ancak Türkiye'ye geldiğini hepsinin paralı olduğunu, güneş, deniz, kum yerine tarih, arkeoloji için gelip ve para bıraktıklarını anlattı. Arınç, "Tek sevdikleri yer bizim şu Kapadokya yöresi. Veya İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı. Japonları Türkiye'ye çekmenin yolu bu özelliklerimizi tanıtabilmekte. Manisa'da bir bedestenimiz var. Çevresinde yüzyıllık eserlerimiz var" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23