• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araplara konut satışında üçüncü sırada

Yeniakit Publisher
2015-10-31 18:49:00 - 2015-10-31 18:57:19
Araplara konut satışında üçüncü sırada

Yalova'da emlakçılık yapan Erkan Evin de kentte emlakçıların çoğunun tabelalarında artık Arapça yazılar bulunduğunu söyledi.

Arapların kentteki yatırımlarının dikkat çekici oranda arttığını belirten Evin, şunları kaydetti: "Araplara yönelik konut satışında Türkiye'de üçüncü sırada olabiliriz. Şu anda merkez yani Fatih Caddesi'ndeki sıfır daire fiyatları 750 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Ama sahile uzak Hacımehmet Ovası ve bazı yerlerde 350 bin liraya da daireler satılıyor. Arapların fazla olmasından dolayı yerli kesim şu an yer alamıyor ama bu fiyatlarla zamanla yerli müşterilerimiz de alıp satacaklar."

 

Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.


Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi.


Yılmaz, Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile getirerek, "Yalova'ya Katar, Dubai, İran, Irak ve Suriye'den talep çok. Katar ve Dubaili Araplar zengin ve üst tabaka olduğu için daha çok Yalova'nın merkezi, Çiftlikköy, Koruköy, Çınarcık ve Armutlu'daki sahil kısımlarını tercih ediyorlar. Şu ana kadar tahminlerimde yanılmıyorsam, Araplar sahil kısımlarının yüzde 20'sinin daire ve arsalarının alımını yapmıştır" 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Arap yatırımcının ilgisini çekmek için tabela ve emlak ilanlarının artık Arapça da yazıldığını ifade eden Yılmaz, "Yalova'da artık tüm emlakçıların camlarında Arapça yazı var" ifadelerini kullandı. Yılmaz, Arap yatırımcıların ilgisinin de etkisiyle Yalova'da emlak fiyatlarının arttığını vurguladı. Seçim nedeniyle satışların bir miktar azaldığını, 1 Kasım sonrasında yeniden yoğunluk beklediklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Çiftlikköy'de sahil tarafında evler 350-450 bin lira ve dubleks evler ise 400-600 bin arasında satılmakta. Arabistan'da 100 metrekare yerin ne kadar kıymetli olduğunu Araplar bildiği için buradaki yerlerin de ne kadar ucuz olduğunu tahmin ediyorlar. Ayrıca Araplar çok sıkı pazarlık yapıyorlar. Gerçekte Arap kendisi değil de aracı kullanıyor. Araplarla direkt görüşüldüğünde, rakamlar biraz daha düşüyor. Ayrıca şu anda yabancılara emlak satışında Türkiye'de üçüncü sıradayız."

 

emlakrehberi/ 31 Ekim 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23