• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arakanlı Müslümanları bu kez de sel vurdu

Yeniakit Publisher
2017-09-20 17:54:00 -
Arakanlı Müslümanları bu kez de sel vurdu

Arakan'da ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te kaldığı kampları sel bastı.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanları, sığındıkları Bangladeş'te de sel vurdu. Bangladeş'in Cox Bazar kentinin 80 kilometre güneyinde Arakanlı  Müslümanlar, kaldıkları alanı sel basması sonucu eşyalarını ve derme çatma  çadırlarını kaybetti.

Maungdaw'dan Bangladeş'e geçen 34 yaşındaki Raşida Mucib, Myanmar ordusunun kocasını öldürdüğünü, 3 küçük çocuğuyla Arakan'ı terk ettiğini anlattı. Kaçarken yanına almayı başardığı az sayıdaki eşyanın da sel sularına kapıldığını söyleyen Raşida, "Arakan'dan buraya ulaşmak için 5 gün yürüdük, şimdi ise her şeyimizi kaybettik." dedi. İçinde bulundukları durumu "ilahi bir sınav" olarak değerlendiren  Raşida, çocuklarıyla barınacağı başka bir yer arayacağını kaydetti.

67 yaşındaki Salim Hüseyin de durumunu "Ne yapacağımı bilmiyorum"  sözleriyle dile getirdi.

Sular altında kalan bölgedeki yüzlerce Arakanlı Müslüman, çocuklarını  ve eşyalarını korumak için büyük çaba sarf ederek bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

400 binden fazla Arakanlı Müslüman Bangladeş'e geçti
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek  Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana  binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara  izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can  güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan  siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 421 binden fazla Arakanlı Müslüman  ulaştı. UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 250 binden  fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23